Наша прича Република Српска: Влада Федерације подзаконским актима пуним гасом против британске стратегије унитарне БиХ

Г.С.
Наша прича Република Српска: Влада Федерације подзаконским актима пуним гасом против британске стратегије унитарне БиХ

БАЊАЛУКА - Са аспекта британске геополитичке стратегије које се односи на питања уређења БиХ по приниципу унитарности, врло је занимљива чињеница да Федерација БиХ, којој су уста пуна подршке британској спољној политици, својим подзаконским актима заправо се супротставља британској унитаризацији, подржавајући сепартизам Федерације изван цјеловитости БиХ, супротно Уставу и законима БиХ, саопштено је из странке Наша прича Република Српска.

"Влада Федерације усвајањем Правилника, који је ступио на снагу 25.03.2021.године, а који дефинише услове које морају да испуњавају правна лица за обављање послова из области заштите на раду, онемогућава правним лицима из Републике Српске да дјелују на подручју Федерације уколико немају сједиште на територији Федерације БиХ, чиме је аутоматски искључено признавање цјеловитости БиХ као државе. У члану 6. овог Правилника наводи се да "дозвола за обављање стручних послова из члана 4. овог Правилника може се издати привредном друштву или установи са сједиштем на територији Федерације БиХ." - наведено је у саопштењу те питају  "зар не би требало да гласи на територији БиХ ?!."

"У члану 12., став 2 овог Правилника наводи се да "послове из члана 4. овог Правилника не може обављати лице које је у складу са прописима из области радних односа и пензијског и инвалидског осигурања испунило услове за престанак радног односа, односно услове за стицање права из пензијско-инвалидског осигурања, радник који обавља послове директора у другом правном лицу или радник који је по основу радног односа пријављен на обавезна осигурања у ентитету Република Српска."

 "Господо Федералци, зар се тако подрива геостратешка политика ваших партнера из Велике Британије који заговарају унитарну БиХ? Зар се тако подзаконским актом не поштује Закон о заштити на раду БиХ и Устав који толико браните?! Господо Федералци, велики поздрав из Републике Српске уз захвалност што се супротстављате британској геополитичкој стратегији унитаризације БиХ чиме нам помажете да без санкција, позивајући се на ваше одлуке, уведемо мјере реципроцитета како би Република Српска била" пише у саопштењу странке Наша Прича Република Српска.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана