Наредна четири дана појачана контрола свих учесника у саобраћају

Срна
Foto: Агенције

БАЊАЛУКА- Министарство унутрашњих послова (МУП) спроводиће од сутра до понедјељка, 9. августа, акцију контроле возача у Републици Српској, с посебним акцентом на вожњу под дејством алкохола, опојних дрога и психоактивних лијекова.

Полицијски службеници ће организовати контролне пунктове и контролисати и сва друга евентуална кршења законских одредби, као што је превоз дјеце у возилу без сједалице, некориштење безбједносног појаса на предњем и задњем сједишту, кориштење мобилног телефона у вожњи и друге.

Контрола ће се обављати по такозваном моделу лијевак, а по принципу нулте толеранције.

У дана извођења акције биће ангажовани и службени пресретачи, и то управо на критичним правцима широм Српске, саопштено је из МУП-а.

Акција се спроводи у оквиру кампање „Вози опрезно – путуј безбједно“, а с циљем смањења броја погинулих лица у саобраћајним незгодама.

Из МУП-а подсјећају да је у јулу у саобраћајним несрећама широм Српске погинуло 14 особа, а у прва три дана августа њих четири.

МУП апелује на све учеснике у саобраћају, а посебно на возаче, да брзину кретања возила прилагоде условима и стању на путевима, те да не управљају возилом под дејством алкохола.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана