Наранџасто упозорење за Требиње и Мостар због обилних падавина

Срна
Наранџасто упозорење за Требиње и Мостар због обилних падавина

БАЊАЛУКА - Метеоаларм је за данас издао наранџасто упозорење за подручја Мостара и Требиња због обилних падавина.

Прогнозиране падавине због којих је издато наранџасто упозорење су између 30 и 60 литара кише по метру квадратном, објављено је на сајту Републичког хидрометеоролошког завода.

За подручја Бањалуке, Фоче, Ливна и Бихаћа на снази је жути метеоаларм због очекиваних удара вјетра од 40 до 60 километара на час.

Жути метеоаларм због јаког вјетра на снази је и за подручја Мостара, Приједора, Сарајева, Требиња, Тузле и Вишеграда.  

Данас облачно са кишом, на планинама снијег

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладавати облачно вријеме са кишом у нижим предјелима и снијегом на планинама, те дневном температуром од четири до 11, на југу до 13 степени Целзијусових.
Ујутру ће на југу и југозападу падати киша, на планинама понегдје снијег, док ће на сјеверу и сјевероистоку бити претежно облачно и суво, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана очекује се јаче наоблачење са југа и југозапада које ће донијети обилније падавине, кишу у нижим, а сусњежицу и снијег у вишим крајевима и на планинама. На југу ће бити пљускова и грмљавине.

Због пада температуре током вечери и ноћи, у нижим крајевима понегдје ће киша прелазити у сусњежицу и снијег.

Дуваће слаб до умјерен јужни вјетар, повремено са јаким ударима. Крајем дана и у вечерњим часовима вјетар мијења смјер на западни и сјеверозападни, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница минус пет, Чемерно нула, Хан Пијесак један, Вишеград и Иван седло два, Гацко три, Соколац и Фоча четири, Зворник, Ливно и Зеница пет, Билећа, Добој, Бугојно и Сарајево шест, Бијељина, Требиње, Градачац и Тузла седам, Приједор и Бихаћ осам, Бањалука и Мостар девет, те Неум 11 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана