Narandžasto upozorenje za Trebinje i Mostar zbog obilnih padavina

Srna
Narandžasto upozorenje za Trebinje i Mostar zbog obilnih padavina

BANjALUKA - Meteoalarm je za danas izdao narandžasto upozorenje za područja Mostara i Trebinja zbog obilnih padavina.

Prognozirane padavine zbog kojih je izdato narandžasto upozorenje su između 30 i 60 litara kiše po metru kvadratnom, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Za područja Banjaluke, Foče, Livna i Bihaća na snazi je žuti meteoalarm zbog očekivanih udara vjetra od 40 do 60 kilometara na čas.

Žuti meteoalarm zbog jakog vjetra na snazi je i za područja Mostara, Prijedora, Sarajeva, Trebinja, Tuzle i Višegrada.  

Danas oblačno sa kišom, na planinama snijeg

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati oblačno vrijeme sa kišom u nižim predjelima i snijegom na planinama, te dnevnom temperaturom od četiri do 11, na jugu do 13 stepeni Celzijusovih.
Ujutru će na jugu i jugozapadu padati kiša, na planinama ponegdje snijeg, dok će na sjeveru i sjeveroistoku biti pretežno oblačno i suvo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana očekuje se jače naoblačenje sa juga i jugozapada koje će donijeti obilnije padavine, kišu u nižim, a susnježicu i snijeg u višim krajevima i na planinama. Na jugu će biti pljuskova i grmljavine.

Zbog pada temperature tokom večeri i noći, u nižim krajevima ponegdje će kiša prelaziti u susnježicu i snijeg.

Duvaće slab do umjeren južni vjetar, povremeno sa jakim udarima. Krajem dana i u večernjim časovima vjetar mijenja smjer na zapadni i sjeverozapadni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica minus pet, Čemerno nula, Han Pijesak jedan, Višegrad i Ivan sedlo dva, Gacko tri, Sokolac i Foča četiri, Zvornik, Livno i Zenica pet, Bileća, Doboj, Bugojno i Sarajevo šest, Bijeljina, Trebinje, Gradačac i Tuzla sedam, Prijedor i Bihać osam, Banjaluka i Mostar devet, te Neum 11 stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana