На стару годину киша, у вишим предјелима снијег

Срна
На стару годину киша, у вишим предјелима снијег

Бањалука - У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује киша која ће током дана у вишим предјелима прећи у снијег, гдје ће доћи до формирања сњежног покривача од пет до 15 центиметара.

Ујутро ће на сјеверу и сјевероистоку падати киша и сусњежица, а слаб снијег понегдје у вишим предјелима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана ће и на западу у вишим предјелима киша прећи у сусњежицу или слаб снијег, који ће захватити централне и источне крајеве, па ће доћи до формирања и новог сњежног покривача. Престанак падавина очекује се пред крај дана.

Дуваће слаб до умјерен вјетар сјеверних смјерова, у Херцеговини умјерена, на моменте и јака бура.

Јутарња температура ваздуха од минус два до пет, на планинама око минус четири. Највиша дневна температура ваздуха од два до седам, на планинама око минус два степена Целзијусова.

У новогодишњој ноћи очекује се слаба киша на сјевероистоку, а сусњежица и снијег у централним и источним предјелима, док ће на крајњем сјеверозападу и сјеверу бити претежно облачно и углавном без падавина. На југу Херцеговине биће мало до умјерено облачно и суво вријеме.

Метеоролози су за први дан 2019. године најавили претежно облачно вријеме, магловито у јутарњим часовима, а током дана кишу и слаб снијег. За 1. јануар најављена је јутарња температура ваздуха од минус три до четири, а највиша дневна од нула до пет, на југу до седам степени. На планинама ће ујутро бити око минус шест, а током дана око минус три степена Целзијусова.

У сриједу, 2. јануара, на сјеверу, сјевероистоку и истоку биће облачно уз могућност слабих падавина, кише у нижим, сусњежице и снијега у вишим предјелима. Највиша дневна температура ваздуха од два до осам, на југу до 10, а на планинама око нула степени.

Слично вријеме очекује се и у четвртак, када ће се јутарња температура ваздуха у појединим крајевима спустити до минус седам, а на планинама ће бити око минус десет, док ће највиша дневна бити од минус два до четири, на планинама око минус пет степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава умјерено до претежно облачно вријеме, а магле и ниских облака има по котлинама и уз ријечне токове.

Најхладније данас у 13.00 часова било је на Бјелашници гдје је измјерено минус шест степени.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана