На појединим пумпама цијене горива веће од дозвољених, инспектори опет у контроли

Маријана Миљић Бјеловук
На појединим пумпама цијене горива веће од дозвољених, инспектори опет у контроли

БАЊАЛУКА - Формирање продајних цијена на бензинским пумпама у Српској поново је под лупом инспекције, а за шест мјесеци због кршења Уредбе о ограничавању марже приликом формирања цијена течних нафтних деривата нафташи су кажњени су са 1,67 милиона марака.

У Инспекторату РС казали су "Гласу Српске" да контроле бензинских пумпних станица у Републици Српској трају од почетка марта ове године па све до данас са мањим прекидима.

- Од 5. марта па све до 12. августа контролисана је 181 бензинска пумпа. Инспектопри су у 115 случајева утврдили одређене неправилности на основу чега су инспкетори издали 230 прекршајних налога, чија вриједност премашује 1,67 милиона марака  - подвукли су у Инспекторату.

Послије паузе од пар дана изазване испуњавањем обавеза из других области које покрива ова инспекција, појачане контроле бензинских пумпи кренуле су поново од јуче, 16. августа.

- Први још до краја необрађени подаци са терена показују да се ради о неколико бензинских пумпи које су поново затечене у прекршају  - навели су у Инспекторату.  

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић Вишковић је за Срну рекао да је од Инспектората Републике Српске тражио да „жешће крену“ у малопродаји у контролу свих цијена нафте и нафтних деривата, јер постоје значајна одступања од једног до другог продајног мјеста или једног и другог дијела Републике Српске, а не би требала да буде разлике.

Радили без рјешења

У Инспекторату су нагласили да је крајем јула у Шамцу радила бензинска пумпа без  предходно прибављеног решења Министарства трговине и туризма РС, која је по налогу инспектора затворена, а одговорном лицу написана је казна од 4.000 КМ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана