Мутабџија: Уписна политика најважније питање

Aгенције
Мутабџија: Уписна политика најважније питање

Бањалука - Министар просвјете и културе Републике Српске Горан Мутабџија поручио је данас да је уписна политика за наредну школску годину сада најважније питање, јавиле су агенције.

- Морамо да размислимо о упису већег броја ученика за занимање која су више актуелна - рекао је Мутабџија новинарима послије састанка са члановима Актива директора средњих школа регије Бањалука.

Предсједник Актива директора средњих школа регије Бањалука Предраг Дамјановић рекао је да су директори упознали министра о актуелним питањима, међу којима је најважније уписна политика.

- Планирамо да у договору са ресорним министарством прецизирамо тачан број уписа ученика и њихово занимање - каже Дамјановић.

Директор Техничке школе у Бањалуци Кристина Мрђа појаснила је да још није дефинисано питање броја уписа ученика у средњим школама у бањалучкој регији.

- Вјерујемо да ћемо у наредном периоду заједно са ресорним министарством пронаћи најбоља рјешења за уписну политику за наредну школску године - рекла је Мрђа, која је и потредсједник Удружења средњих школа Републике Српске.

Она је нагласила да се мора синхронизовано радити са ресорним министарством, привредним субјектима, бироима за запошљавање и високообразовним установама како би тачно било прецизирано који су кадрови потребни Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 12 беба
Рођено 12 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана