Младенци свадбене салоне резервишу и за 2026. годину

ГС
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА, БИЈЕЉИНА - Термине у свадбеним салонима младенци већ годинама резервишу мјесецима унапријед, а они који су 100 одсто сигурни када желе стати на луди камен већ су резервисали датум свог весеља које ће бити тек 2025. или 2026. године.

Резервисање сале годину дана раније је најнормалније, истиче Милена Станишић, маркетинг менаџер Етно-села Станишићи.

"Имамо већ резервације и за 2025. годину и чини ми се једну за 2026, тако да младенци имају праксу да углавном најмање шест мјесеци унапријед планирају своју свадбу. Годину дана је најнормалније", рекла је она, додајући да су субота и недјеља најпопуларнији дани, али да свадби има и петком.

"Љетни термини, друга половина јула и прва половина августа, су најјача сезона, али је пракса посљедњих година да јако пуно свадби има и у септембру. То повезујем с тиме да су јул и август поприлично топли, а онда је септембар некако пријатнији па све већи број свадби буде и у септембру", наводи она.

Према њеним ријечима, парови и сада резервишу термине за другу половину ове године.

"Код нас је таква ситуација да имамо три свечана салона који су капацитета од 100 до 700 мјеста. Које год величине свадбу желе да направе, људи код нас имају прилику за то. При томе, уз три хотела имају и довољно смјештајних капацитета за све оне госте који долазе из других градова", истиче Станишићева за "Независне новине".

Из једног бањалучког свадбеног салона наводе да су суботе најинтересантније будућим брачним паровима, али да постоје и они који се одлуче за недјељу.

"Некад младенци резервишу четири мјесеца унапријед, некад годину и по, некад пола године, све зависи. Ако дјевојка остане у другом стању, онда резервишу три мјесеца раније. Ако желе одређен датум, онда резервишу годину до годину и неколико мјесеци раније", истиче једна власница салона за "Независне новине".

Иако је 2024. тек на почетку, будући младенци се већ распитују и за наредну годину.

"Има звања и за 2025. годину. Понеко назове, већином се распитује о цијени", каже она.

Из једног требињског свадбеног салона истичу да је број резервација за ову годину исти као и ранијих година, а, како наводе, неки младенци свој датум резервишу три мјесеца унапријед, а неки чак и годину дана раније.

Бањалучанка Ања М. на луди камен стаће 1. јуна, а салу је, како прича, резервисала још у децембру прошле године.

"Тражили смо мај или јун, те су била слободна само два термина јер младенци већином годину дана раније резервишу сале. Веома је тешко пронаћи салу да вам одговара како термин, тако и капацитет. Ја се удајем у Добоју, а на свадби ће ми бити око 200 званица, па сам сходно томе тражила салу", истиче она.

Резервација термина у сали је, према њеним ријечима, први корак који се мора направити у организацији свадбе, а затим слиједи тражење бенда и фотографа јер је ове три ствари најтеже наћи у истом термину.

"Код избора сале најбитније је да не буде ни препуна, нити празна, дакле ако младенци резервишу салу чији је капацитет 300 људи, препорука је да се у овакав капацитет угости нешто мање људи, 200 или 250, како би било доста слободног мјеста за плес. Што се тиче цијене столица, упоредила сам их у ова два града, те се испоставило да су цјеновници исти. У оба града можете наћи цијену столице од 60 па до 150 КМ, а све у зависности од менија који бирате", каже ова Бањалучанка.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана