Милуновић: Битка на Козари симбол отпора српског народа

ГС
Милуновић: Битка на Козари симбол отпора српског народа

ПРИЈЕДОР - Битка на Козари, у којој је убијено 40.000 цивила, а 68.000 заробљено и одведено у логоре, симбол је страдања и отпора српског народа у борби против нациста и усташа.

Истакао је то министар рада и борачко – инвалидске заштите Републике Српске и члан Извршног одбора Социјалистичке партије Душко Милуновић на Мраковици гдје је, служењем парастоса и полагањем вијенаца на Централном спомен – обиљежју, обиљежена 78. годишњица Битке на Козари.

- Битка је почела 10. јуна 1942. године и трајала је 27 дана, до пробоја на југозападном дијелу планине, 15 километара источно од села Међувође. Страдало је 10.000 бораца народно- ослободилачке борбе. Заувијек ћемо се сјећати страдалих за слободу - истакао је Милуновић.

Обиљежавању су поред министра Милуновића присуствовали предсједница Српске, Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, те представници Владе Србије и Амбасаде Русије у БиХ.

Чланови и симпатизери Социјалистичке партије су се традиционално окупљали на Козари поводом годишњице Битке на Козари. Ове године, овом догађају присуствује мањи број људи због тренутне епидемиолошке ситуације узроковане вирусом корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана