Milunović: Bitka na Kozari simbol otpora srpskog naroda

GS
Milunović: Bitka na Kozari simbol otpora srpskog naroda

PRIJEDOR - Bitka na Kozari, u kojoj je ubijeno 40.000 civila, a 68.000 zarobljeno i odvedeno u logore, simbol je stradanja i otpora srpskog naroda u borbi protiv nacista i ustaša.

Istakao je to ministar rada i boračko – invalidske zaštite Republike Srpske i član Izvršnog odbora Socijalističke partije Duško Milunović na Mrakovici gdje je, služenjem parastosa i polaganjem vijenaca na Centralnom spomen – obilježju, obilježena 78. godišnjica Bitke na Kozari.

- Bitka je počela 10. juna 1942. godine i trajala je 27 dana, do proboja na jugozapadnom dijelu planine, 15 kilometara istočno od sela Međuvođe. Stradalo je 10.000 boraca narodno- oslobodilačke borbe. Zauvijek ćemo se sjećati stradalih za slobodu - istakao je Milunović.

Obilježavanju su pored ministra Milunovića prisustvovali predsjednica Srpske, Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, te predstavnici Vlade Srbije i Ambasade Rusije u BiH.

Članovi i simpatizeri Socijalističke partije su se tradicionalno okupljali na Kozari povodom godišnjice Bitke na Kozari. Ove godine, ovom događaju prisustvuje manji broj ljudi zbog trenutne epidemiološke situacije uzrokovane virusom korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana