Матић: Компанија “Алумина” показала висок степен колективне одговорности

Срна
Матић: Компанија “Алумина” показала висок степен колективне одговорности

ЗВОРНИК - Предсједник Управног одбора компаније “Алумина” из Зворника Миле Матић рекао је да је компанија показала висок степен колективне одговорности у новонасталој ситуацији изазваној вирусом корона, појачана је лична и колективна заштита, обезбијеђене су знатне количине хигијенских средстава и редовно се врши дезинфекција свих просторија.

Матић је истакао да фабрика има два примарна циља којима је посвећен цијели колектив, саопштено је данас из компаније “Алумина”.

“Наша главна брига је здравље наших запослених и будућност нашег пословања”, рекао је Матић и додао да су у том правцу предузете све адекватне мјере у складу са ресурсима и могућностима.

Он је појаснио да је у новонасталој ситуацији компанија усмјерена на заштиту здравља радника због чега су појачане мјере личне и колективне заштите у фабричком кругу, те функционисање производног процеса како би се обезбиједио рад фабрике и испуњавање преузетих обавеза према пословним партнерима с обзиром да је “Алумина” у цијелости наслоњена на инострано тржиште.

“Имамо оперативни штаб, свакодневно правимо динамику процеса и послова како би, предузимањем адекватних мјера, одржали производњу и обезбиједили континуитет испорука готових производа до наших купаца”, нагласио је Матић.

Он је подсјетио да се цијели свијет суочава са пандемијом вируса корона и да је због ове ситуације све узбуркано, па и највеће свјетске економије.

“Ми смо у Алумини показали висок степен колективне одговорности. Свјесни смо дијела терета који морамо носити као велика фабрика, како према локалном окружењу, тако и према широј друштвеној заједници, а превасходно за раднике који су запослени у нашој компанији”, истакао је Матић.

У складу са новонасталим околностима и препорукама надлежних институција, компанија “Алумина” предузела је све неопходне мјере ради заштите својих запослених с циљем превенције ширења вируса Ковид-19.

Свим радницима и другим лицима која по било ком основу долазе у “Алумину”, при уласку у фабрички круг, превентивно се мјери тјелесна температура бесконтактним топломјером.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана