Matić: Kompanija “Alumina” pokazala visok stepen kolektivne odgovornosti

Srna
Matić: Kompanija “Alumina” pokazala visok stepen kolektivne odgovornosti

ZVORNIK - Predsjednik Upravnog odbora kompanije “Alumina” iz Zvornika Mile Matić rekao je da je kompanija pokazala visok stepen kolektivne odgovornosti u novonastaloj situaciji izazvanoj virusom korona, pojačana je lična i kolektivna zaštita, obezbijeđene su znatne količine higijenskih sredstava i redovno se vrši dezinfekcija svih prostorija.

Matić je istakao da fabrika ima dva primarna cilja kojima je posvećen cijeli kolektiv, saopšteno je danas iz kompanije “Alumina”.

“Naša glavna briga je zdravlje naših zaposlenih i budućnost našeg poslovanja”, rekao je Matić i dodao da su u tom pravcu preduzete sve adekvatne mjere u skladu sa resursima i mogućnostima.

On je pojasnio da je u novonastaloj situaciji kompanija usmjerena na zaštitu zdravlja radnika zbog čega su pojačane mjere lične i kolektivne zaštite u fabričkom krugu, te funkcionisanje proizvodnog procesa kako bi se obezbijedio rad fabrike i ispunjavanje preuzetih obaveza prema poslovnim partnerima s obzirom da je “Alumina” u cijelosti naslonjena na inostrano tržište.

“Imamo operativni štab, svakodnevno pravimo dinamiku procesa i poslova kako bi, preduzimanjem adekvatnih mjera, održali proizvodnju i obezbijedili kontinuitet isporuka gotovih proizvoda do naših kupaca”, naglasio je Matić.

On je podsjetio da se cijeli svijet suočava sa pandemijom virusa korona i da je zbog ove situacije sve uzburkano, pa i najveće svjetske ekonomije.

“Mi smo u Alumini pokazali visok stepen kolektivne odgovornosti. Svjesni smo dijela tereta koji moramo nositi kao velika fabrika, kako prema lokalnom okruženju, tako i prema široj društvenoj zajednici, a prevashodno za radnike koji su zaposleni u našoj kompaniji”, istakao je Matić.

U skladu sa novonastalim okolnostima i preporukama nadležnih institucija, kompanija “Alumina” preduzela je sve neophodne mjere radi zaštite svojih zaposlenih s ciljem prevencije širenja virusa Kovid-19.

Svim radnicima i drugim licima koja po bilo kom osnovu dolaze u “Aluminu”, pri ulasku u fabrički krug, preventivno se mjeri tjelesna temperatura beskontaktnim toplomjerom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana