м:агазин – технологија за маргинализоване групе друштва

m:tel
м:агазин – технологија за маргинализоване групе друштва

ТВ емисија м:агазин и ове суботе у 15 часова наставља са причама о технологији и науци које ће вас изнова изненадити, забавити, али и дирнути. Пребаците на Радио Телевизију Републике Српске и придружите се Вањи Партало и Игору Калаби, водитељском пару који ће вас и овај пут насмијати, али и инфомисати о најактуелнијим дешавањима у свијету технологије и о достигнућима који вам, иако тога можда и нисте свјесни, већ сада кроје свакодневицу.

Скептични сте када је у питању убрзани развој технологије и њен утицај на човјека? У четвртом издању м:агазина ћете сазнати како ова област ипак помаже и мијења животе немоћних група друштва. Сазнаћете о апликацији намијењеној сигурности жена, али и дјеци са аутизмом.

Да је разноврсност садржаја један од главних квалитета м:агазина, говоре и теме које се тичу умјетности, спорта, али и разоноде. Тако, у наредном издању ћете видјети како је изгледала једна изложба, јапанског умјетника, заснована на концепту који подсјећа на 3Д камуфлажу, а у којој је један од експонта била и умјетникова супруга.

Бројне генерације су одрастале на играма попут стоног фудбала, а готово сигурно не бисте могли замислити роботе који играју ову игру. Као и сваки пут, очекује вас пажљиво припремљена рубрика "Препоручујемо", намијењена садржајима који би вам готово сигурно користили у бројним ситуацијама. Тако ће вас екипа м:агазина упознати са најпопуларнијим и најкориснијима апликацијама у 2016. години, а ваше је само да одаберете ону вама најпотребнију.

Ове и бројне друге занимљивости стану у свега 25 минута емисије, а овај пут ћете уживати и у разговору са Љубишом Савановићем, организатором у Градском позоришту "Јазавац", који ће вам представити појединости у вези са предстојећом сезоном овог бањалучког позоришта. У случају да нисте погледали прва издања треће сезоне м:агазина, можете надокнадити пропуштено путем YouTube канала компаније м:тел.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана