Литургијом и ломљењем славског колача обиљежена слава града Зворника

Срна
Литургијом и ломљењем славског колача обиљежена слава града Зворника

ЗВОРНИК - Светом литургијом у Цркви Свете Петке Трнове на Ђурђев граду и ломљењем славског колача обиљежена је крсна слава Зворника - Света Петка Трнова - заштитиница града.

Храмовну славу прославила је и Црква.

Градоначелник Зоран Стевановић рекао је новинарима да овај празник обиљежавају у условима које диктира вирус корона, те да због тога неће бити литије кроз град нити традиционалног ломљења славског колача на платоу љетне позорнице испред Народне библиотеке.

“Суграђанима честитам крсну славу Свету Петку Трнову, да нам и она, као наша заштитница, помогне да што прије превазиђемо ову ситуацију у којој се наше здравље тренутно налази”, рекао је Стевановић.

Говорећи о развоју Зворнику између двије славе, Стевановић је рекао да овај град иде напријед, да су ти кораци некада мањи, али да увијек иде напријед.

“Свједоци смо да озбиљне инвестиције поново крећу, да ћемо ових дана предати на употребу реконструисани мост Краља Александра Првог Карађорђевића, који преко Дрине повезује Зворник и Мали Зворник, почела је доградња и реконструкција Опште болнице, чија инвестиција износи око 29 милиона КМ, као и други пројекти”, истакао је Стевановић.

Он је додао да се наставља реконструкција улица и да се гради се паркинг-простор, те је поручио да ће Град подржати сваког првредника који редовно и додатно инвестира у проширење капацитета, отрвара нова и чува постојећа радна мјеста.

Светој литургији, коју је служио је протојереј ставрофор Видоје Лукић са свештенством, осим Стевановић присуствовао је и његов замјеник Бојан Ивановић.




 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана