Liturgijom i lomljenjem slavskog kolača obilježena slava grada Zvornika

Srna
Liturgijom i lomljenjem slavskog kolača obilježena slava grada Zvornika

ZVORNIK - Svetom liturgijom u Crkvi Svete Petke Trnove na Đurđev gradu i lomljenjem slavskog kolača obilježena je krsna slava Zvornika - Sveta Petka Trnova - zaštitinica grada.

Hramovnu slavu proslavila je i Crkva.

Gradonačelnik Zoran Stevanović rekao je novinarima da ovaj praznik obilježavaju u uslovima koje diktira virus korona, te da zbog toga neće biti litije kroz grad niti tradicionalnog lomljenja slavskog kolača na platou ljetne pozornice ispred Narodne biblioteke.

“Sugrađanima čestitam krsnu slavu Svetu Petku Trnovu, da nam i ona, kao naša zaštitnica, pomogne da što prije prevaziđemo ovu situaciju u kojoj se naše zdravlje trenutno nalazi”, rekao je Stevanović.

Govoreći o razvoju Zvorniku između dvije slave, Stevanović je rekao da ovaj grad ide naprijed, da su ti koraci nekada manji, ali da uvijek ide naprijed.

“Svjedoci smo da ozbiljne investicije ponovo kreću, da ćemo ovih dana predati na upotrebu rekonstruisani most Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, koji preko Drine povezuje Zvornik i Mali Zvornik, počela je dogradnja i rekonstrukcija Opšte bolnice, čija investicija iznosi oko 29 miliona KM, kao i drugi projekti”, istakao je Stevanović.

On je dodao da se nastavlja rekonstrukcija ulica i da se gradi se parking-prostor, te je poručio da će Grad podržati svakog prvrednika koji redovno i dodatno investira u proširenje kapaciteta, otrvara nova i čuva postojeća radna mjesta.

Svetoj liturgiji, koju je služio je protojerej stavrofor Vidoje Lukić sa sveštenstvom, osim Stevanović prisustvovao je i njegov zamjenik Bojan Ivanović.




 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana