Компанија "m:tel": Конкурс за 15 студентских стипендија

Срна
Компанија "m:tel": Конкурс за 15 студентских стипендија

БАЊАЛУКА - Компанија " m:tel" позвала је студенте електротехничких факултета у Бањалуци, Источном Сарајеву и Тузли да се пријаве на конкурс за стипендије ове компаније, које ће остварити 15 студената.

- Право да конкуришу за овогодишње стипендије "m:tel"имају студенти треће и четврте године, као и апсолвенти са просјеком осам и изнад осам, а који студирају на четворогодишњим електротехничким факултетима у Бањалуци и Источном Сарајеву, као и студенти факултета електротехнике у Тузли - наводе из "m:tel".

Конкурс је објављен данас и отворен до 23. децембра.

- И овога пута 15 студената које ће изабрати жири састављен од професора са факултета обухваћених конкурсом и стручних лица у компанији "m:tel" постаће стипендисти ове компаније, те до краја првог циклуса студија примати стипендију у мјесечном износу од 300 КМ - појашњава се у саопштењу.

Осим новчаног дијела стипендије, изабрани студенти добијају и могућност обављања стручне праксе, али и могућност запослења у овој компанији, која је лидер у области телекомуникација у БиХ.

Из компаније "m:tel" наглашавају да од самог почетка додјељивања стипендија имају визију додатне подршке младим људима, а не само новчане.

- Стога је обезбијеђена могућност праксе у компанији у трајању од мјесец дана, при чему су студенти у прилици да за то вријеме, без икаквих трошкова бораве у Бањалуци, имају приступ најновијим технологијама, модерном облику пословања, а све уз подршку еминентних стручњака које ова компанија запошљава - кажу у компанији "m:tel".

Студенти имају право и да бирају област која их интересује, па им се по том основу додјељује ментор, организациона цјелина у којој желе практичну обуку, али се и обезбјеђује приступ технологијама за које студент покаже интересовање.

- Управо овај сегмент стипендирања стипендистима представља искуство од непроцјењивог значаја за њихов будући професионални развој. До сада је овај програм прошло више од 200 студената, а многи од њих су захваљујући томе направили добар план за будућност и свој пословни пут пронашли управо у овој компанији - истичу у компанији.

Детаљне информације о конкурсу за "м:стипендије" заинтересовани могу да пронађу на званичној веб-страници компаније " m:tel ".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана