Kompanija "m:tel": Konkurs za 15 studentskih stipendija

Srna
Kompanija "m:tel": Konkurs za 15 studentskih stipendija

BANjALUKA - Kompanija " m:tel" pozvala je studente elektrotehničkih fakulteta u Banjaluci, Istočnom Sarajevu i Tuzli da se prijave na konkurs za stipendije ove kompanije, koje će ostvariti 15 studenata.

- Pravo da konkurišu za ovogodišnje stipendije "m:tel"imaju studenti treće i četvrte godine, kao i apsolventi sa prosjekom osam i iznad osam, a koji studiraju na četvorogodišnjim elektrotehničkim fakultetima u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, kao i studenti fakulteta elektrotehnike u Tuzli - navode iz "m:tel".

Konkurs je objavljen danas i otvoren do 23. decembra.

- I ovoga puta 15 studenata koje će izabrati žiri sastavljen od profesora sa fakulteta obuhvaćenih konkursom i stručnih lica u kompaniji "m:tel" postaće stipendisti ove kompanije, te do kraja prvog ciklusa studija primati stipendiju u mjesečnom iznosu od 300 KM - pojašnjava se u saopštenju.

Osim novčanog dijela stipendije, izabrani studenti dobijaju i mogućnost obavljanja stručne prakse, ali i mogućnost zaposlenja u ovoj kompaniji, koja je lider u oblasti telekomunikacija u BiH.

Iz kompanije "m:tel" naglašavaju da od samog početka dodjeljivanja stipendija imaju viziju dodatne podrške mladim ljudima, a ne samo novčane.

- Stoga je obezbijeđena mogućnost prakse u kompaniji u trajanju od mjesec dana, pri čemu su studenti u prilici da za to vrijeme, bez ikakvih troškova borave u Banjaluci, imaju pristup najnovijim tehnologijama, modernom obliku poslovanja, a sve uz podršku eminentnih stručnjaka koje ova kompanija zapošljava - kažu u kompaniji "m:tel".

Studenti imaju pravo i da biraju oblast koja ih interesuje, pa im se po tom osnovu dodjeljuje mentor, organizaciona cjelina u kojoj žele praktičnu obuku, ali se i obezbjeđuje pristup tehnologijama za koje student pokaže interesovanje.

- Upravo ovaj segment stipendiranja stipendistima predstavlja iskustvo od neprocjenjivog značaja za njihov budući profesionalni razvoj. Do sada je ovaj program prošlo više od 200 studenata, a mnogi od njih su zahvaljujući tome napravili dobar plan za budućnost i svoj poslovni put pronašli upravo u ovoj kompaniji - ističu u kompaniji.

Detaljne informacije o konkursu za "m:stipendije" zainteresovani mogu da pronađu na zvaničnoj veb-stranici kompanije " m:tel ".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana