Коловози,клизави повећана опасност од одрона

Срна
Коловози,клизави повећана опасност од одрона

БАЊАЛУКА - Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и ФБиХ одвија по мокрим и клизавим коловозима, уз повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске скрећу пажњу на мјестимично смањену видљивост због магле и ниске облачности и возачима савјетују опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

На граничним прелазима Велика Кладуша, Доња Градина и Градишка појачан је интензитет саобраћаја на улазу у БиХ, док на осталим прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

За сутра су због одржавања манифестације "Маратон стазама Бранка Ћопића" у периоду од 10 до 16 часова најављене повремене обуставе саобраћаја на дијелу магистралног пута Рудице - Нови Град до укрштања са Улицом Кеј крајишких бригада и на регионалном путу Рудице - Доњи Дубовик.

Због одржавања спортске манифестације "Спринг ран", у времену од девет до 11 часова сутра ће привремено бити обустављен саобраћај на регионалном путу Кула - Бистрица, на дионицаи Враца-Брус, од "Саниленда" до раскрснице скретања за врх Требевића.

У вријеме обуставе, саобраћај ће се преусмјеравати алтернативним правцима.

Због минерских радова на магистралном путу Сарајево - Фоча, дионица Трново - Миљевина у кањону ријеке Бистрице до 3. јуна биће повремених обустава саобраћаја и змеђу 11 и 15 часова, два пута по пет до седам минута.

На истом магистралном путу, али на дионици Добро Поље - Миљевина, измијењен је режим у одвијању саобраћаја, због санације клизишта.

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, саобраћај се одвија успорено због активираног клизишта.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини - гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због санације клизишта саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча - Горажде у мјесту Филиповићи, на линији разграничења, одвија отежано, једном траком, урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара, уз саобраћајну сигнализацију.

На магистралном путу Бијељина - Брчко и регионалним путевима Лопаре - Челић и Стари Угљевик-Главичице, рејон Глиња, због радова се саобраћа једном траком.

Због санације магистралног пута Градишка - Нова Топола - Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један - Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Саобраћај је обустављен на локалним путевима у мјесту Горњи Подградци због оштећења моста преко ријеке Буковице, као и преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак, те преусмјерен на алтернативне путне правце.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На подручју ФБиХ због радова на мосту Горица, за саобраћај је затворена десна цијев тунела 1. март у смјеру Зеница - Сарајево, а возила саобраћају двосмјерно, кроз лијеву тунелску цијев.

Због слијегања пута на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа у функцији је само једна трака, а брзина је ограничена на 20 километара на час.

Због радова на мосту на Илиџи, саобраћај се из смјера Блажуја преусмјерава кроз насеље Лужани, док се из смјера Илиџе саобраћа преко моста, а у функцији је једна трака на мосту.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње - Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Због радова затворен је мост на улазу у Немилу, а возила саобраћају преко раскрснице у Топчић Пољу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана