Kolovozi,klizavi povećana opasnost od odrona

Srna
Kolovozi,klizavi povećana opasnost od odrona

BANjALUKA - Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH odvija po mokrim i klizavim kolovozima, uz povećanu opasnost od odrona na dionicama u usjecima.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske skreću pažnju na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle i niske oblačnosti i vozačima savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Na graničnim prelazima Velika Kladuša, Donja Gradina i Gradiška pojačan je intenzitet saobraćaja na ulazu u BiH, dok na ostalim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Za sutra su zbog održavanja manifestacije "Maraton stazama Branka Ćopića" u periodu od 10 do 16 časova najavljene povremene obustave saobraćaja na dijelu magistralnog puta Rudice - Novi Grad do ukrštanja sa Ulicom Kej krajiških brigada i na regionalnom putu Rudice - Donji Dubovik.

Zbog održavanja sportske manifestacije "Spring ran", u vremenu od devet do 11 časova sutra će privremeno biti obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Kula - Bistrica, na dionicai Vraca-Brus, od "Sanilenda" do raskrsnice skretanja za vrh Trebevića.

U vrijeme obustave, saobraćaj će se preusmjeravati alternativnim pravcima.

Zbog minerskih radova na magistralnom putu Sarajevo - Foča, dionica Trnovo - Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice do 3. juna biće povremenih obustava saobraćaja i zmeđu 11 i 15 časova, dva puta po pet do sedam minuta.

Na istom magistralnom putu, ali na dionici Dobro Polje - Miljevina, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, zbog sanacije klizišta.

Na magistralnom putu Gradiška - Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, saobraćaj se odvija usporeno zbog aktiviranog klizišta.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini - granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog sanacije klizišta saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča - Goražde u mjestu Filipovići, na liniji razgraničenja, odvija otežano, jednom trakom, urađenom privremenom zaobilaznicom u dužini 150 metara, uz saobraćajnu signalizaciju.

Na magistralnom putu Bijeljina - Brčko i regionalnim putevima Lopare - Čelić i Stari Ugljevik-Glavičice, rejon Glinja, zbog radova se saobraća jednom trakom.

Zbog sanacije magistralnog puta Gradiška - Nova Topola - Klašnice, i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan - Nova Topola izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Saobraćaj je obustavljen na lokalnim putevima u mjestu Gornji Podgradci zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice, kao i preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak, te preusmjeren na alternativne putne pravce.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac. Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na području FBiH zbog radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica - Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno, kroz lijevu tunelsku cijev.

Zbog slijeganja puta na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na čas.

Zbog radova na mostu na Ilidži, saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta, a u funkciji je jedna traka na mostu.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje - Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu, a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana