Коловози засњежени, мокри и клизави

Срна
Коловози засњежени, мокри и клизави

Бањалука - У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ коловози су претежно мокри, мјестимично засњежени и клизави, а на подручју Кнежева има мјестимично угаженог снијега на асфалту.

У котлинама и дуж ријечних токова мјестимично има магле, а јутрос је нешто израженија на подручју Источног Сарајева и Сокоца, саопштео је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На дионици магистралног пута Костајница - Козарска Дубица, у мјесту Вриоци, саобраћај је због радова преусмјерен на привремену обилазницу у непосредној близини.

На дионици магистралног пута Карановац - међуентитетска граница, у мјесту Бочац, због активираног клизишта саобраћај се одвија једном коловозном траком уз постављену сигнализацију.

Једном коловозном траком саобраћај се одвија и на магистралном путу Бањалука - Челинац, у мјесту Врбања, као и на магистралном правцу Зворник - Дрињача, у мјесту Ђевање.

Због изласка на терен грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој, на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка, до краја године биће измијењен режим саобраћаја, тако да ће повремене петнаестоминутне обуставе бити активне сваки пуни час радним данима и суботом од 7.00 до 17.00, а недјељом од 7.00 до 13.00 часова.

У ФБиХ јутрос се саобраћа отежано и успорено, снијег слабог до умјереног интезитета пада у централном и источном дијелу, а у вишим планинским предјелима задржава се на коловозу. Због ниских јутарњих температура и у нижим подручјима могућа је поледица коловозу.

На снази је обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Симин Хан - Калесија, у мјесту Бабајићи, због активирања клизишта, а у функцији је обилазница преко Дубрава.

На граничним прелазима у БиХ тренутно нема дужих чекања.

 

Данас облачно с падавинама

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити облачно са кишом или сусњежицом, а у вишим подручјима са снијегом.
Послије подне или у вечерњим часовима очекује се престанак падавина, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, сјеверног и сјеверозападног смјера, а на југу умјерена до појачана, бура.

Највиша дневна температура биће од нула до пет, на југу до 10 степени Целзијусових.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница минус девет, Хан Пијесак минус четири, Чемерно, Купрес минус три, Вишеград минус два, Соколац минус један, Сарајево, Тузла, Фоча, Мркоњић Град нула, Бијељина, Зворник, Добој, Бугојно, Градачац, Приједор, Сански Мост, Зеница један, Бањалука, Гацко, Градишка, Бихаћ, Ливно, Нови Град два, Дрвар три, Билећа пет, Мостар, Столац, Требиње седам степени Целзијусових.

На Бјелашници је у 7.00 часова измјерено десет центиметара снијега, на Хан Пијеску четири, Фочи и Вишеграду два центиметра, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана