Клиника за анестезију и интензивно лијечење ускоро сели на Паприковац

nezavisne.com
Клиника за анестезију и интензивно лијечење ускоро сели на Паприковац

Бањалука - Поводом планираног пресељења и смјештања свих организационих јединица Универзитетско-клиничког центра РС на Паприковац, представљене су нове савремено опремљене просторије Клинике за анестезију и интензивно лијечење, које ће особљу и пацијентима донијети значајно боље услове.

Слободан Хајдер, помоћник генералног директора за медицинске послове УКЦ РС, рекао је да је Клиника за анестезију и интензивно лијечење практично "срце" свих хируршких клиника и носи велику одговорност.

"Пресељење нас очекује у септембру и ради се о великом подухвату који чекамо више од 40 година. Нове савремено опремљене просторије ће обезбиједити нашим пацијентима услугу какву досад на старој локацији нису имали. Готово да никад нисам чуо сумњу у стручност наших љекара од стране пацијената, али биле су жалбе на услове, те ће нам се врло брзо пружити прилика да и тај сегмент на неки начин заокружимо и добијемо боље услове", рекао је Хајдер.

Дарко Голић, начелник Клинике за анестезију и интензивно лијечење, рекао је да су услови у операционој сали лоши и мјерења су показала високе концентрације анестетичких гасова, што је, како каже, оставило и посљедице на здравствено стање особља и здравствених радника у операционим салама.

"И у таквим условима ми смо задњих петнаестак година годишње имали више од 10.000 оперативних захвата. Преласком у нове просторије напокон добијамо људске услове за обављање најсложенијих оперативних захвата. Што се тиче јединице интензивне терапије на старој локацији, она је имала 11 кревета и јако је скромно опремљена, а просторно скромно уређена", рекао је Голић.

Истиче да су без обзира на то сваке године лијечили између 2.500 и 3.000 животно угрожених пацијената.

"Преласком у нове просторије са капацитетима од 22 кревета добијамо и нову опрему и то је почетак бољег периода за све раднике", каже Голић.

Зорана Ђурђевић, надзорна сестра у Клиници за анестезију, истакла је да ће пресељење хируршке интензивне његе у модеран простор са најсавременијом опремом много значити медицинским сестарама и техничарима, који свакодневно 24 сата брину о најугроженијим пацијентима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 12 беба
Рођено 12 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана