Форум стипендиста Фонда “Др Милан Јелић”: Српска брине о успјешним студентима

Срна
Форум стипендиста Фонда “Др Милан Јелић”: Српска брине о успјешним студентима

Бањалука - Предсједница РС Жељка Цвијановић истакла је да је за стипендисте Фонда “Др Милан Јелић” од 2007. године до сада издвојено око 11 милиона КМ, што говори да институције Српске воде рачуна о студентима који постижу резултате.

- Сигурно је да може више и боље, али је важно да смо, осим редовних, омогућили и стипендије за студенте који постижу добре резултате на престижним универзитетима у иностранству - рекла је Цвијановићева јуче у Бањалуци на Форуму стипендиста Фонда “Др Милан Јелић”.

Истакла је да је неопходно додатно ојачати везу стипендиста и институција Српске.

- Наша обавеза је да помогнемо да стечена знања примијене и дођу до посла како би допринијели развоју нашег друштва. Ово је добар програм и радићемо на његовом јачању - навела је Цвијановићева.

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво РС Срђан Рајчевић нагласио је да представници институција Српске одају признање за све што стипендисти раде.

- Са стипендистима желимо да видимо како можемо да унаприједимо рад Фонда “Др Милан Јелић”, али и да чујемо њихово мишљење о будућности Српске и ономе што ради Влада - казао је Рајчевић.

Студент пете године Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци Милица Малешевић каже да јој стипендија много значи у усавршавању и напретку, те да јој је циљ да стечена знања развија у Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана