Forum stipendista Fonda “Dr Milan Jelić”: Srpska brine o uspješnim studentima

Srna
Forum stipendista Fonda “Dr Milan Jelić”: Srpska brine o uspješnim studentima

Banjaluka - Predsjednica RS Željka Cvijanović istakla je da je za stipendiste Fonda “Dr Milan Jelić” od 2007. godine do sada izdvojeno oko 11 miliona KM, što govori da institucije Srpske vode računa o studentima koji postižu rezultate.

- Sigurno je da može više i bolje, ali je važno da smo, osim redovnih, omogućili i stipendije za studente koji postižu dobre rezultate na prestižnim univerzitetima u inostranstvu - rekla je Cvijanovićeva juče u Banjaluci na Forumu stipendista Fonda “Dr Milan Jelić”.

Istakla je da je neophodno dodatno ojačati vezu stipendista i institucija Srpske.

- Naša obaveza je da pomognemo da stečena znanja primijene i dođu do posla kako bi doprinijeli razvoju našeg društva. Ovo je dobar program i radićemo na njegovom jačanju - navela je Cvijanovićeva.

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS Srđan Rajčević naglasio je da predstavnici institucija Srpske odaju priznanje za sve što stipendisti rade.

- Sa stipendistima želimo da vidimo kako možemo da unaprijedimo rad Fonda “Dr Milan Jelić”, ali i da čujemo njihovo mišljenje o budućnosti Srpske i onome što radi Vlada - kazao je Rajčević.

Student pete godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Milica Malešević kaže da joj stipendija mnogo znači u usavršavanju i napretku, te da joj je cilj da stečena znanja razvija u Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana