Ево колике су казне за препродају улазница

ГС
Ево колике су казне за препродају улазница

БАЊАЛУКА – Особе које су улазнице за тениски турнир „Српска опен“ препродавале за вишеструко већи износ од реалне цијене улазнице, према закону могу да очекују казне од 300 КМ до 900 КМ.

Полиција Републике Српске идентификовала је за сада пет лица која су препродавала улазнице за турнир „Српска опен“ на интернету, а они су прекршили Члан 28 Закона о јавном реду и миру Републике Српске.

Овим чланом прописано је да ће онај ко врши, организује или омогућава препродају улазница за спортске и друге приредбе по цијени већој од стварне цијене улазнице бити кажњен новчаном казном од 300 КМ до 900 марака.

За овај прекршај биће кажњено привредно друштво или друго правно лице новчаном казном од 2.000 КМ до 6.000 КМ, а одговорно лице у привредном друштву и другом правном лицу казном од 400 КМ до 1.000 марака.

Цијене карата код тапкароша који не одустају од продаје и даље варирају – најефтиније су 100 КМ, а најскупље 800 марака.

Карте су званично продаване по данима, а најјефтиније су биле оне за почетак турнира. За први дан турнира цијена улазнице била је 13 КМ, а за други дан 17 и 26 КМ. Улазнице за сриједу и четвртак (19. и 20. април) су биле 34 и 43 марак, а они који су жељели да гледају мечеве у петак морали су да плате 43 и 51 КМ.

Наравно, најскупље карте биле су оне за суботу и недјељу, односно полуфиналне и финалне дане турнира - за полуфинале је коштала 51 и 60 КМ, а за финале 68 и 77 КМ.

Многи су искористили брзу куповину, узели више карата, па се оне сада препродају по високим цијенама.

За куповину карте за навијачко село постављено у близини терена, потребно је било издвојити 5 КМ.

Улаз у навијачко село за дјецу испод 10 година је бесплатан.

На јучарашњем састанку директора полиције Републике Српске Синише Кострешевића са организаторима АТП турнира „Српска опен“речено је да полиција предузима све потребне мјере и радње како би спријечили злоупотребу и препродају карата, односно улазница за овај турнир.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана