Директор Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност РС са представницима Свјетске банке

М. В.
Директор Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност РС са представницима Свјетске банке

БАЊАЛУКА - Директор Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске Срђан Тодоровић разговарао је јуче са делегацијом Свјетске банке коју су чинили виши специјалиста за урбани развој Норико Ое и консултант Ирем Силајџић.

Циљ састанка је био отварање дијалога на тему идентификације области за анализу и политички дијалог у оквиру техничке помоћи у сектору управљања чврстим отпадом.

Фонд је представио активности које је спроводио у претходном периоду у вези са финансирањем пројеката и програма из области управљања отпадом на територији Републике Српске, а које у складу са законском регулативом спроводи Фонд.

Приказан је пресјек стања у вези са правима и обавезама Фонда у прикупљању накнада за посебне категорије отпада, као и за успостављање информационог система за управљање отпадом у Републици Српској.

Представљени су и капацитети, искуства и могућности Фонда за учествовање у имплементацији будућег пројекта из области управљања отпадом у БиХ.

У Фонду за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске очекују да буду равноправан партнер у имплементацији овог пројекта.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана