Direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS sa predstavnicima Svjetske banke

M. V.
Direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS sa predstavnicima Svjetske banke

BANjALUKA - Direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske Srđan Todorović razgovarao je juče sa delegacijom Svjetske banke koju su činili viši specijalista za urbani razvoj Noriko Oe i konsultant Irem Silajdžić.

Cilj sastanka je bio otvaranje dijaloga na temu identifikacije oblasti za analizu i politički dijalog u okviru tehničke pomoći u sektoru upravljanja čvrstim otpadom.

Fond je predstavio aktivnosti koje je sprovodio u prethodnom periodu u vezi sa finansiranjem projekata i programa iz oblasti upravljanja otpadom na teritoriji Republike Srpske, a koje u skladu sa zakonskom regulativom sprovodi Fond.

Prikazan je presjek stanja u vezi sa pravima i obavezama Fonda u prikupljanju naknada za posebne kategorije otpada, kao i za uspostavljanje informacionog sistema za upravljanje otpadom u Republici Srpskoj.

Predstavljeni su i kapaciteti, iskustva i mogućnosti Fonda za učestvovanje u implementaciji budućeg projekta iz oblasti upravljanja otpadom u BiH.

U Fondu za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske očekuju da budu ravnopravan partner u implementaciji ovog projekta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana