Даме бирају за 8. марта од Требиња до Малдива

Милијана Латиновић
Даме бирају за 8. марта од Требиња до Малдива

Бањалука - Заинтересованост жена у Српској за осмомартовска путовања и ове године је велика, а многе припаднице њежнијег пола за свој дан бирају дестинације од Требиња до Малдива.

Иако је до 8. марта остало нешто мање од мјесец, запослени у туристичким агенцијама широм РС имају пуне руке посла. Жене већ увелико резервишу путовање у неку од европских метропола, најчешће са пријатељицама, а све је више и џентлмена који путовањем желе да обрадују своје љепше половине.

- Сваке године приуштим себи неко путовање, јер то су најљепше успомене и богатство које вам нико не може одузети. Прошле године била сам у Будимпешти, а ове ћу да обиђем Грац и уживам у његовим чарима и шопингу - рекла је Бањалучанка Горана Радошевић.

У бањалучкој агенцији "Себастијан" за Дан жена имају у понуди двије дестинације, Требиње и Милано.

- Заинтересованост је велика. Полазак за Требиње планиран је 11. марта, а цијена од 185 КМ обухвата два ноћења, обилазак манастира Тврдош и Грачаница, те излет у Дубровник - рекли су у агенцији "Себастијан" и додали да је путовање у Милано планирано дан раније, а у цијену од 360 КМ укључен је превоз аутобусом и три ноћења с доручком.

У агенцији "Вуковић" у Приједору истичу да је сваке године велика заинтересованост за осмомартовска путовања, а најтраженија је Будимпешта гдје за превоз и ноћење с доручком треба издвојити 110 КМ. За ову дестинацију како кажу, већ имају попуњена три термина у марту.

- Најчешће је ријеч о организованом путовању дама из неких предузећа, мада има и појединачних уплата. Доста су тражене Фиренца, Венеција и Праг - рекли су у овој агенцији. 

Да жене за свој празник радо бирају путовања, потврдили су нам и у туристичкој агенцији "Хепи травел" у Бијељини.

- Имамо попуњене термине за одлазак у Сомбор, Санремо и Будимпешту - рекли су у овој агенцији.

Наглашавају да цијена аранжмана углавном зависи од броја ноћења, а међу најскупљим, за које се распитују они са "дебљим новчаником" јесу Малдиви по цијени од 2.500 КМ колико је потребно издвојити за пут и осам ноћења. 

У туристичкој агенцији "Истра турс" у Добоју кажу да су готово сви аранжмани које нуде поводом 8. марта распродати.

- У понуди имамо Златибор по цијени од 65 КМ за једно ноћење с доручком, док је цијена истог аранжмана у Будимпешти 110 КМ - рекли су у овој агенцији додавши да је у ову цијену укључен и превоз. Истичу да заинтересованих има и за путовања у Санремо и Праг.

Љетовања

У туристичким агенцијама широм Српске истичу да већ сада имају разноврсну понуду дестинација и аранжмана за љетовања.

- Продаја аранжмана за љето је почела, а као и прошле године најатрактивнија дестинација је Грчка - рекли су у агенцијама.

Цијене аранжмана

Требиње - превоз, два ноћења, три дана, обилазак манастира 185 КМ

Златибор - ноћење са доручком 65 КМ

Будимпешта - превоз, ноћење са доручком 110-119 КМ

Милано - превоз аутобусом и три ноћења са доручком 360 КМ

Фиренца -  превоз, два ноћења плус обилазак  260 КМ

Малдиви - превоз, осам ноћења 2.500 КМ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 12 беба
Рођено 12 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана