Dame biraju za 8. marta od Trebinja do Maldiva

Milijana Latinović
Dame biraju za 8. marta od Trebinja do Maldiva

Banjaluka - Zainteresovanost žena u Srpskoj za osmomartovska putovanja i ove godine je velika, a mnoge pripadnice nježnijeg pola za svoj dan biraju destinacije od Trebinja do Maldiva.

Iako je do 8. marta ostalo nešto manje od mjesec, zaposleni u turističkim agencijama širom RS imaju pune ruke posla. Žene već uveliko rezervišu putovanje u neku od evropskih metropola, najčešće sa prijateljicama, a sve je više i džentlmena koji putovanjem žele da obraduju svoje ljepše polovine.

- Svake godine priuštim sebi neko putovanje, jer to su najljepše uspomene i bogatstvo koje vam niko ne može oduzeti. Prošle godine bila sam u Budimpešti, a ove ću da obiđem Grac i uživam u njegovim čarima i šopingu - rekla je Banjalučanka Gorana Radošević.

U banjalučkoj agenciji "Sebastijan" za Dan žena imaju u ponudi dvije destinacije, Trebinje i Milano.

- Zainteresovanost je velika. Polazak za Trebinje planiran je 11. marta, a cijena od 185 KM obuhvata dva noćenja, obilazak manastira Tvrdoš i Gračanica, te izlet u Dubrovnik - rekli su u agenciji "Sebastijan" i dodali da je putovanje u Milano planirano dan ranije, a u cijenu od 360 KM uključen je prevoz autobusom i tri noćenja s doručkom.

U agenciji "Vuković" u Prijedoru ističu da je svake godine velika zainteresovanost za osmomartovska putovanja, a najtraženija je Budimpešta gdje za prevoz i noćenje s doručkom treba izdvojiti 110 KM. Za ovu destinaciju kako kažu, već imaju popunjena tri termina u martu.

- Najčešće je riječ o organizovanom putovanju dama iz nekih preduzeća, mada ima i pojedinačnih uplata. Dosta su tražene Firenca, Venecija i Prag - rekli su u ovoj agenciji. 

Da žene za svoj praznik rado biraju putovanja, potvrdili su nam i u turističkoj agenciji "Hepi travel" u Bijeljini.

- Imamo popunjene termine za odlazak u Sombor, Sanremo i Budimpeštu - rekli su u ovoj agenciji.

Naglašavaju da cijena aranžmana uglavnom zavisi od broja noćenja, a među najskupljim, za koje se raspituju oni sa "debljim novčanikom" jesu Maldivi po cijeni od 2.500 KM koliko je potrebno izdvojiti za put i osam noćenja. 

U turističkoj agenciji "Istra turs" u Doboju kažu da su gotovo svi aranžmani koje nude povodom 8. marta rasprodati.

- U ponudi imamo Zlatibor po cijeni od 65 KM za jedno noćenje s doručkom, dok je cijena istog aranžmana u Budimpešti 110 KM - rekli su u ovoj agenciji dodavši da je u ovu cijenu uključen i prevoz. Ističu da zainteresovanih ima i za putovanja u Sanremo i Prag.

Ljetovanja

U turističkim agencijama širom Srpske ističu da već sada imaju raznovrsnu ponudu destinacija i aranžmana za ljetovanja.

- Prodaja aranžmana za ljeto je počela, a kao i prošle godine najatraktivnija destinacija je Grčka - rekli su u agencijama.

Cijene aranžmana

Trebinje - prevoz, dva noćenja, tri dana, obilazak manastira 185 KM

Zlatibor - noćenje sa doručkom 65 KM

Budimpešta - prevoz, noćenje sa doručkom 110-119 KM

Milano - prevoz autobusom i tri noćenja sa doručkom 360 KM

Firenca -  prevoz, dva noćenja plus obilazak  260 KM

Maldivi - prevoz, osam noćenja 2.500 KM

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana