Бијељина: Јавни позив за запошљавање лица из маргинализованих категорија

Срна
Бијељина: Јавни позив за запошљавање лица из маргинализованих категорија

БИЈЕЉИНА - Град Бијељина расписао је јавни позив за запошљавање лица из маргинализованих категорија, који је отворен до краја маја. , који је отворен до краја маја.

Право учешћа имају жене, лица старија од 50 година, лица са инвалидитетом, нискоквалификована лица, Роми, самохрани родитељи, старатељи, хранитељи породице и њихова ђеца, објављено је на сајту локалне управе.

Позив се односи и на родитеље ђеце са потешкоћама у развоју и ђеце са ријетким болестима, жртве насиља, породице погинулих бораца, ђецу и супружнике лица са инвалидитетом од 60 одсто и више.

На јавни позив могу се пријавити и лијечени зависници, бивши штићеници домова за ђецу без родитељског старања, социјално угрожени и лица којима недостаје до пет година до остваривања права на пензију.

Програм се спроводи у партнерству са организацијом “Каритас” из Швајцарске и Удружењем “Центар за интегративну инклузију Рома и Ромкиња Отахарин” из Бијељине и дио је пројекта “Интегралним приступом ка социјалној укључености”.

Одабрани корисници програма запошљавања маргинализованих категорија друштва проћи ће кроз едукацију за пословно усмјеравање с циљем стицања додатних вјештина и припреме за интервју са потенцијалним привредним субјектима.

Предвиђено је да ће корисници потписати уговор о раду са привредним субјектом на период од 24 мјесеца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана