Чубриловић, Лабудовић: Неопходно јединство Српског народа

Срна
Foto: РТРС

БАЊАЛУКА- Национално, духовно и културно јединство неопходно је за опстанак и просперитет српског народа, закључено је данас у Бањалуци на састанку предсједника Народне скупштине Републике Српске Недељка Чубриловића са делегацијом "Српске куће" из Подгорице.

Чубриловић је истакао да је на састанку разговарано о заједничким активностима којима би било промовисано заједништво српске културе и традиције.

"За јединство српског народа су значајне активности Српске куће из Подгорице. Морамо бити јединствени и у овом времену се међусобно помагати. У Републици Српској представници Српске куће имају пријатеље, сараднике и некога коме могу да се обрате", рекао је Чубриловић новинарима.

Директор "Српске куће" Емилио Лабудовић нагласио је да са званичницима Републике Српске има висок степен сагласности о питањима значајним за српски народ.

"Нажалост, у Црној Гори смо изложени тортури, не вјековних непријатеља, него браће. Морамо учврстити темеље духовне и културне блискости српског народа, што је и задатак Српске куће. Немјерљив је значај подршке који имамо из Републике Српске, Србије, али и од читавог српског народа", рекао је Лабудовић.

 

Лабудовић је позвао културне и остале ствараоце из Републике Српске да посјете "Српску кућу" у Подгорици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 29 беба
Рођено 29 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана