Čubrilović, Labudović: Neophodno jedinstvo Srpskog naroda

Srna
Foto: RTRS

BANjALUKA- Nacionalno, duhovno i kulturno jedinstvo neophodno je za opstanak i prosperitet srpskog naroda, zaključeno je danas u Banjaluci na sastanku predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića sa delegacijom "Srpske kuće" iz Podgorice.

Čubrilović je istakao da je na sastanku razgovarano o zajedničkim aktivnostima kojima bi bilo promovisano zajedništvo srpske kulture i tradicije.

"Za jedinstvo srpskog naroda su značajne aktivnosti Srpske kuće iz Podgorice. Moramo biti jedinstveni i u ovom vremenu se međusobno pomagati. U Republici Srpskoj predstavnici Srpske kuće imaju prijatelje, saradnike i nekoga kome mogu da se obrate", rekao je Čubrilović novinarima.

Direktor "Srpske kuće" Emilio Labudović naglasio je da sa zvaničnicima Republike Srpske ima visok stepen saglasnosti o pitanjima značajnim za srpski narod.

"Nažalost, u Crnoj Gori smo izloženi torturi, ne vjekovnih neprijatelja, nego braće. Moramo učvrstiti temelje duhovne i kulturne bliskosti srpskog naroda, što je i zadatak Srpske kuće. Nemjerljiv je značaj podrške koji imamo iz Republike Srpske, Srbije, ali i od čitavog srpskog naroda", rekao je Labudović.

 

Labudović je pozvao kulturne i ostale stvaraoce iz Republike Srpske da posjete "Srpsku kuću" u Podgorici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana