Осигурање “Гарант” скоро удвостручило добит

М. Л.
Осигурање “Гарант” скоро удвостручило добит

Брчко - Осигурање “Гарант” из Брчког остварило је у прошлој години нето добит од 4,5 милиона КМ, што је велики скок у односу на 2017. годину, када је добит износила 2,4 милиона марака, наведено је у извјештају о пословању који је усвојен на посљедњој сједници Скупштине акционара овог осигуравајућег друштва.

Осигурање “Гарант”, које је поред дирекције са сједиштем у Брчком организовано у још 11 градова у Републици Српској - Бањалуци, Приједору, Бијељини, Добоју, Зворнику, Пелагићеву, Модричи, Брод, Шамцу, Источном Сарајеву и Фочи, остварило је у 2018. години нешто већи приход од десет милиона КМ, док је у 2017. години тај приход износио приближно осам милиона марака.

У Осигурању “Гарант” истичу да је пословни успјех тим већи јер је остварен у условима изузетно јаке конкуренције, ако се има у виду да на територији Републике Српске дјелује 12 осигуравајућих друштава са сједиштем у РС, два са сједиштем у Брчко дистрикту и десет филијала из ФБиХ, а у Брчком су присутна и сва осигурања из ФБиХ.

Упркос таквом пословном окружењу, поготово у домену осигурања од ауто-одговорности, Осигурање “Гарант” се у Брчком успјело позиционирати као тржишни лидер, са оствареном највећом премијом у том сегменту пословања.

Како најављују у Осигурању “Гарант”, овај одлични пословни резултат служиће као велики подстрек у планираном ширењу мреже пословница, као и већем ангажовању на пољу повећања премије осталог неживотног осигурања.

Као један од кључева успјеха наводе одличну организацију, техничку опремљеност, као и веома професионалан и одговоран однос запослених према клијентима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана