Osiguranje “Garant” skoro udvostručilo dobit

M. L.
Osiguranje “Garant” skoro udvostručilo dobit

Brčko - Osiguranje “Garant” iz Brčkog ostvarilo je u prošloj godini neto dobit od 4,5 miliona KM, što je veliki skok u odnosu na 2017. godinu, kada je dobit iznosila 2,4 miliona maraka, navedeno je u izvještaju o poslovanju koji je usvojen na posljednjoj sjednici Skupštine akcionara ovog osiguravajućeg društva.

Osiguranje “Garant”, koje je pored direkcije sa sjedištem u Brčkom organizovano u još 11 gradova u Republici Srpskoj - Banjaluci, Prijedoru, Bijeljini, Doboju, Zvorniku, Pelagićevu, Modriči, Brod, Šamcu, Istočnom Sarajevu i Foči, ostvarilo je u 2018. godini nešto veći prihod od deset miliona KM, dok je u 2017. godini taj prihod iznosio približno osam miliona maraka.

U Osiguranju “Garant” ističu da je poslovni uspjeh tim veći jer je ostvaren u uslovima izuzetno jake konkurencije, ako se ima u vidu da na teritoriji Republike Srpske djeluje 12 osiguravajućih društava sa sjedištem u RS, dva sa sjedištem u Brčko distriktu i deset filijala iz FBiH, a u Brčkom su prisutna i sva osiguranja iz FBiH.

Uprkos takvom poslovnom okruženju, pogotovo u domenu osiguranja od auto-odgovornosti, Osiguranje “Garant” se u Brčkom uspjelo pozicionirati kao tržišni lider, sa ostvarenom najvećom premijom u tom segmentu poslovanja.

Kako najavljuju u Osiguranju “Garant”, ovaj odlični poslovni rezultat služiće kao veliki podstrek u planiranom širenju mreže poslovnica, kao i većem angažovanju na polju povećanja premije ostalog neživotnog osiguranja.

Kao jedan od ključeva uspjeha navode odličnu organizaciju, tehničku opremljenost, kao i veoma profesionalan i odgovoran odnos zaposlenih prema klijentima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana