Други Supernova Hackathon 28. и 29. октобра у Бијељини

Supernova
Други Supernova Hackathon 28. и 29. октобра у Бијељини

Други Supernova Hackathon у организацији Супернове, Подручне привредне коморе Бијељина, Факултета пословне економије Бијељина и ЈУ Техничке школе "Михајло Пупин" биће одржан 28. и 29. октобра у Бијељини.


На Hackathonу могу да учествују садашњи студенти свих одсјека и циклуса студија Факултета пословне економије Бијељина, као и ђаци трећег и четвртог разреда бијељинске Техничке школе "Михајло Пупин", смјера Техничар рачунарства и програмирања и Техничар информационих технологија.

Ово је један посебан догађај јер ће такмичарски тимови бити формирани од стране студената младих ентузијаста и талентованих ученика који желе да унаприједе и усаврше своја већ стечена знања.

Други Supernova Hackathon биће одржан на Факултету пословне економије Бијељина, гдје ће тимови у опуштеној и пријатељској атмосфери, без ометања спољашњих фактора, моћи предано да раде на рјешавању заданог проблема. Такмичари ће све вријеме имати подршку ментора из Супернове, као и стручњака из области програмирања, развоја софтвера, системског инжењеринга за дата центар технологије, и других релевантних области.

Најбоља рјешења ће одабрати Стручни жири Supernova Hackathonа, а за најуспјешније тимове организатори су припремили богат наградни фонд у вриједности 3.000 марака. Први тим осваја новчану награду у износу од 1.500 КМ, док другопласирани и трећепласирани тим очекују награде изненађења, односно награде у вриједности од 800 КМ за друго мјесто и 700 КМ за треће мјесто. Свим такмичарима биће додијељене и захвалнице за учешће на хацкатхону.

 

Супернова је IKT компанија која активно учествује у дигиталној трансформацији друштва, како у пословном, тако и у друштвено одговорном контексту, подржавајући младе стручњаке у учењу и стицању првог радног искуства. Као друштвено одговорна компанија усмјерена је на подршку свим локалним заједницама у којима послује, са посебним акцентом на образовне установе у којима се школују будући лидери у дигиталној трансформацији. Образовање је темељ за изградњу одрживих и просперитетних заједница и из тог разлога ће и даље настојати да буде дио позитивних промјена у друштву кроз подршку образовању и дигиталном развоју.

 

Подручна привредна комора Бијељина као дио јединственог коморског система Републике Српске ради на заступању интереса привреде, унапређењу привредног амбијента, те је и подршка дигиталној трансформацји предузећа и дуалном образовању, водећи рачуна о укупном развоју РС. Факултет пословне економије Бијељина је јавни факултет који већ три деценије образује кадар спреман за рад у свим сегментима пословне и државне администрације. Бијељинска Техничка школа која носи назив великог српског научника Михајла Пупина може се похвалити оним што мало која школа може у Семберији, али и шире, а то је вијек постојања. За то вријеме изњедрила је многе таленте и постала најтраженија међу свршеним основцима, гдје се сваке године тражи мјесто више за упис.

Управо из бијељинске Техничке школе "Михајло Пупин" и Факултета пословне економије Бијељина је кадар који стиже у Супернову, гдје стичу непроцењиво искуство и усавршавају се. Супернова је компанија чија су врата отворена за све младе стручњаке који желе да се развијају и расту у динамичном окружењу, те примјене своја знања у разним пројектима, радећи са искусним стручњацима и у тимовима који дијеле страст према технологији и иновацијама.

За више информација о другом Supernova Hackathonу посјетите званични сајт www.supernovahackathon.com.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана