Живко креће на терапије

Дејан Јовичић
Живко креће на терапије

Србац - Након апела за помоћ стигле су прве новчане донације за лијечење тешко обољелог Живка Миљића из Кладара код Српца, којем је приликом рођења пупчана врпца била везана око врата због чега је доживио тешку трауму.

Донатори из Аустралије са Борјаном Босанчић на челу послали су 850 евра, апотека "Либрафарм" донирала је 500 КМ, а мање износе су дали и други хуманисти, што ће помоћи да дјечак крене на терапије.

- Захвална сам свим добрим људима који помажу мом дјетету. Нико у мојој породици није запослен и немамо новца, а сада ћемо моћи одвести Живка у Београд на преглед код најбољих неуролога. Већ смо заказали и прве терапије у Новом Саду почетком децембра када ће три седмице радити вјежбе са специјалистима - рекла је Невена.

Она додаје да ће Живко морати ићи на терапије најмање четири пута годишње, због чега ће јој бити потребан додатни новац, па и даље позива све људе великог срца да јој помогну.

Приликом доласка на свијет Живко је реанимиран, потом је пао у кому у којој је провео неколико дана, због чега је два мјесеца провео на интензивној њези.

- Пупчаник је гушио мог сина и прекинуо доток кисеоника у мозак. Због тога сада има бронхитис и нема координацију покрета. Не може сам сједити и држати подигнуту главу и готово да не реагује на околину - рекла је Невена.

Готово два мјесеца примао је храну путем сонде, јер није могао гутати. Ноге и руке су му једно вријеме биле укочене па је морао радити вјежбе, а од силног напрезања добио је брух и у јулу ове године је ишао на двије операције.

- Након што је почео лагано да вјежба бронхитис му се погоршао. Већ три мјесеца не ради вјежбе и стање је све лошије. Због тога га морамо одвести на специјалистичке клинике у Београд и Нови Сад како би га детаљно прегледали и видјели колико је оштећење - прича Невена.

Веома је забринута, јер су љекари у Бањалуци рекли да се до друге године старости може направити већи помак у његовом лијечењу, а да је све након тога неизвјесно.

Жиро-рачун

Хуманисти који желе да помогну овој породици могу то извршити на рачун који је отворен у Сбербанци на број: 5673530331399919, а отворен је и девизни рачун на број: BA395673535413955382 S.W.I.F.Т. SABRBA2B.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана