Здравље синова обасјало срећом дом Мојевића из Рогатице

Сретен Митровић
Здравље синова обасјало срећом дом Мојевића из Рогатице

Рогатица - У породици Рајка и Добринке Мојевић из Рогатице ових дана влада велико весеље и радост, јер је њихов млађи син Младен (22) стигао кући послије успјешне трансплантације бубрега у Ници.

Сати проведени на дијализи и украден дио младости због болести за Младена постају прошлост.

Овај младић, који је оперисан 5. септембра, одлично је поднио захват, а опоравак уз родитеље и брата Николу, који је исту операцију имао прије годину и по, веома му годи.

У породици Мојевић због тога посљедњих дана влада неизмјерна радост, јер су оба сина Добринке и Рајка, захваљујући људима доброг срца, добила шансу да уживају у свим чарима живота попут својих вршњака.

- Повратак кући нашег Младена и посебно његово стање послије операције за нас је велика ствар. Нови бубрег добро функционише, добри су му остали налази и надамо се најбољем - рекла је Младенова мајка Добринка.

Отац Рајко, пресрећан због најбољег исхода лијечења његова оба сина, истиче да њихова срећа не би била могућа без помоћи хуманих људи.

- Ја као поштар и моја Добринка као домаћица, да смо од марке коју зарадим правили хиљадарке, за пет наших живота не бисмо могли сакупити 160.000 марака, колико су коштале њихове операције - рекао је Рајко Мојевић истичући да су неизмјерно захвални свима који су им помогли.

- Вјечито смо захвални "Отвореној мрежи" у Сарајеву, координаторки Младенове операције Ирми Коља, начелнику општине Рогатица Милораду Јагодићу за успјешну донаторску вечеру на којој су сакупљена недостајућа средства за операцију, али и свима који су на било који начин омогућили Младену одлазак на операцију - казао је Рајко.

Послије брижних и непроспаваних мјесеци и година, Мојевићи сада могу да одахну, а њихов избјеглички дом коначно је испунила срећа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана