Универзитетскa болницa у Фочи: Младићу спасили ногу

Радмила Ђевић
Универзитетскa болницa у Фочи: Младићу спасили ногу

Фоча - Тим хирурга у Универзитетској болници у Фочи успјешно је спојио одсјечено стопало двадесетогодишњем Владану Симићу из Вишеграда који је без дијела ноге остао у саобраћајној несрећи.

Возећи путем Рудо - Вишеград Симић је у касним вечерњим часовима минуле суботе доживио саобраћајну несрећу у којој му је колобран потпуно одсјекао десно стопало.

Брзом интервенцијом љекара у вишеградском Дому здравља пребачен је у Универзитетску болницу Фоча у којој је хируршки тим вратио младићу обје здраве ноге.

Ријетка и захтјевна операција трајала је седам часова.

- Пацијент је примљен без десног стопала. Хируршка екипа хитно је затражила да санитет вишеградског Дома здравља донесе стопало. Одмах је почела операција. Помагала нам је служба за трансфузију, па смо му дали 14 доза крви и крвних елемената - рекао је хирург др Вељко Марић и додао да је пацијент стабилан, а тренутно је на терапији у хипербаричној комори и сваким даном ће бити све боље.

Иако је изгубио много крви, Симић се брзо опоравља.

- Добро се осјећам, помало ме боли. Био сам се препао да никад више нећу стати на десну ногу, али љекари су ми вратили стопало, које је било остало у аутомобилу, и захвалан сам им пуно - каже Симић.

Његов отац истиче да је срећан што ће Владана поново видјети на ногама.

- Захваљујем особљу ове болнице са др Марићем на челу, операција је била успјешна. Враћена му је нога, он је млад и снажан, присебан је, што је важно. Уздамо се у Бога, биће добро и надамо се најбољем - истиче Чедо Симић.

 

Млади тим

Доктор Вељко Марић је истакао да га је идеја младих људи посебно дирнула, као и то што је хируршка екипа реаговала брзо.

- Стопало пацијента стигло је код нас за сат. Нису прихватили да је ампутација коначно стање, радило се о младићу, што нас радује и показује будућност младог кадра и високог нивоа едукације и квалитета услуге. Овакви захвати су права ријеткост у нашој установи - каже др Марић, који је и директор Универзитетске болнице Фоча.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана