Угинула риба уклоњена у задњи час

Милијана Латиновић
Угинула риба уклоњена у задњи час

ПРЊАВОР - Запослени у прњаворском “Рибњаку” уклонили су већи дио угинуле рибе, а о којој је количини ријеч, немогуће је утврдити, јер су се лешеви већ почели распадати и мјере су предузете у задњи час.

Истакла је то за “Глас Српске” стечајни управник Наташа Косић нагласивши да ће посао бити завршен данас, у складу са роком који је наложио општински ветеринарски инспектор.

- Угинула риба се посипа кречом и затрпава земљом. Дио који је у трави и није приступачан само ће посути кречом. Количина се процјењује тако што се броје главе, међутим, све се распада, тако да није могуће избројати угинулу рибу - рекла је Косићева која је четврти стечајни управник у овом предузећу, а на ту функцију изабрана је крајем прошле седмице.

Косићева је нагласила да се овако нешто више неће поновити у “Рибњаку” додавши да ће, чим уклањање лешева буде завршено, успоставити редовно одржавање рибњака.

- Запослени ће морати редовно обилазити рибњак, уклањати угинулу рибу ако је буде, као што се иначе и ради - рекла је Косићева и додала да је у предузећу тренутно шест запослених. 

Косићева је казала да ће приоритет у наредном периоду бити чишћење канала, те да ће затражити и помоћ локалне заједнице. Иако је ријеч о стечају приватног предузећа, појаснила је, у стечајној маси нема новца, а проблеми би могли бити огромни ако се овако нешто понови.

Прњаворски “Рибњак” је у стечају нешто дуже од годину, а захтјев за стечај покренуло је предузеће “Биспром” из Прњавора. Власник тог предузећа Миладин Станић рекао је за “Глас” да имају пресуду и признато потраживање на 600.000 марака.

- Суштина тог нашег захтјева је наплата нашег потраживања и ништа друго нас не занима - поручио је Станић.

Да ће “Рибњак” доћи у овакве проблеме још у марту је упозорио начелник Прњавора Дарко Томаш, због чега се информација о овом предузећу нашла и на дневном реду сједнице локалног парламента. Томаш је најавио да ће тражити ванредну сједницу Скупштине чим буде имао све потребне информације у вези са тренутним проблемима у “Рибњаку”. 

Прњаворски “Рибњак” доспио је у жижу интересовања јавности почетком прошле седмице, када се појавила информација да је угинуло више од пет тона рибе те да тој и околним локалним заједницама пријети еколошка катастрофа уколико птице и дивљач почну да разносе угинулу рибу.

Стечај

Наташа Косић је рекла да се од када је дошла на мјесто стечајног управника бави мртвом рибом јер је то у овом тренутку приоритет.

- Дјелимично сам прегледала документацију. Чим завршимо санацију, кренућу даље. Ускоро ћемо заказати састанак Одбора повјерилаца. Извјештај о свему што тренутно радимо доставићу надлежнима и онда ћемо предузети наредне кораке - рекла је Косићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана