Туристи се жале на боје и траже непостојећу плажу

Цвија Мркоњић
Туристи се жале на боје и траже непостојећу плажу

Бањалука - Запослени у туристичким агенцијама у Српској често се сусрећу са ситничавим клијентима који им задају главобољу жалећи се на бизарне ствари попут неједнаких фуга у купатилу, досадних комшија, гужви на плажи, али није ријеткост и да траже собе у којима сунце залази у тачно одређено вријеме и пјешчану плажу тамо гдје и не постоји.

У агенцији "Хепи травел" из Бијељине кажу да се увијек нађу ситнице на које нису могли утицати ни агенција ни хотел, а на које се путници жале. У највећем броју случајева те критике немају никакве везе са уплаћеним аранжманом.

- Људи се често жале на временске прилике, гужве на плажи, нељубазне мјештане, али имали смо и притужбе да фуге у купатилу нису биле једнаке, да су комшије досадне и да је било паучине испод кревета - наводе у овој агенцији.

Подсјећају да захтјеве клијената агенција пише као напомену, а да од хотела зависи да ли захтјев може бити испуњен.

- Имали смо случај да клијент захтијева собу са сунчане стране у којој сунце залази у три часа поподне. Један пар је тражио да им обезбиједимо екстремно велику собу, јер им је дијете немирно и воли да трчкара, а други пар је ставио у напомену да дијете које је наведено на резервацији још није рођено те да ће име дјетета јавити када се оно роди - кажу у "Хепи травелу".

У градишкој агенцији "Сидро" такође се сусрећу са несвакидашњим притужбама и захтјевима клијената. Једнима су собе превелике, другима премалене, а трећима смета шуштање воде из цијеви или то што на телевизору нема одређеног програма.

- Највише проблема стварају нам путници који желе да сједе на првом сједишту, па неки чак нуде и противуслуге само да им обезбиједимо предње сједиште - кажу у "Сидру" и додају да је понекад тешко објаснити да аутобуси немају толико предњих сједишта.

Наводе и да су се приликом једног путовања путници у аутобусу чак посвађали, јер је са једне стране било топлије.

- Једна госпођа је жељела да љетује као и претходне сезоне у истом објекту у Игалу, али да јој обезбиједимо пјешчану плажу у близини собе - наводе у "Сидру" и додају да су много времена изгубили објашњавајући да су у Игалу све плаже камене или од блата и да не могу обезбиједити пјешчану плажу ако не жели да промијени дестинацију.

У агенцији "Истра турс" у Добоју кажу да је било случајева да клијенти направе проблем тврдећи да клима не ради или да нема топле воде, а заправо нису знали да укључе климу или пусте топлу воду.

- Један брачни пар се жалио због собе која је била смјештена поред лифта, па им је звук лифта ометао сан. Имали смо и примједбу у вези са бојом зидова у соби, јер су клијенти хтјели да умјесто у жуту соба буде окречена у зелену боју - кажу у "Истра турсу".

У бањалучкој агенцији "Себастијан" наводе да су им се једном приликом клијенти жалили да је температура у њиховој соби била нижа од температуре у сусједној соби.

Озбиљни возачи

Докле сежу жалбе путника потврђује примјер из агенције "Себастијан".

- Након једног путовања путници су нам се жалили да се возачи током цијелог пута нису насмијали - кажу у туристичкој агенцији "Себастијан" и додају да су им покушали објаснити да возаче треба разумјети, јер раде напоран посао и да је најважније да су безбједно путовали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана