Требиње: Мед у част филмске диве

Ратомир Мијановић
Требиње: Мед у част филмске диве

Требиње – Дан-два уочи Светог преображења Господњег, лагано, да није било новинара, готово непримјетно, у Требиње је "долепршала" на дашку љетњег повјетарца, филмска дива Моника Белучи.

Апартман у хотелу "Платани", њена база за вријеме боравка у Требињу, спреман је чекао глумицу. И овај пут Моника Белучи није имала посебних захтјева, што се тиче јеловника и смјештаја. Традиционално, домаћини хотела су рекли да су се својски потрудили да је дочекају како заслужује.

Како сазнајемо, за глумицу ће бити спремљен богат мени са посебним акцентом на исхрану са херцеговачког поднебља.

- За Монику Белучи спремили смо тврдошко вино, херцеговачки сир, мед, грожђе и смокве. По томе је Херцеговина позната, а сигурни смо да ће нешто од тога пробати и прослављена глумица - казали су у хотелу "Платани".

Додали су да су били изненађени што Белучијева ни по чему није жељела да се издваја од других гостију, али и да су одушевљени што је одабрала смјештај баш у њиховом хотелу, који, иако се налази у самом центру града, представља праву оазу мира.

Требиње је ових дана препуно туриста са свих страна свијета. Они млађи, све чешће гледају у правцу "Платана 2" очекујући да ће искористити фотоапарате и сликати се са овом филмском дивом. Међутим, не иде им то баш од руке.

- Моника није уопште излазила из собе. А колико се сјећам, ни прошле године нисам је много гледао. Готово никако. А и чини ми се да је не бих ни примијетио кад би прошла поред мене. Јесте лијепа, и јесте филмска дива, али ми у Требињу имамо љепших дама. Додуше немамо баш таквих глумица - са осмијехом на лицу нам рече један продавац на штанду требињске зелене пијаце.

Ако је судити по темпу по којем се одвија снимање, Монику Белучи очекује доста посла. Она је до сада снимала сцене на обронцима Зеленгоре, на Клобуку у близини Требиња,  на Каменој гори у Пријепољу, Хутовом блату и оближњем водопаду Кравице.

У Требиње је допутовала и Слобода Мићаловић, која се заједно са Моником Белучи појављује у бројним сценама. И Сергеј Трифуновић је раније најавио да ће снимати неке сцене са Моником Белучи.

- Снимање је као сан, морам рећи да је филм љубавна прича рођена усред рата, тако да ће филм бити веома насилан, али у исто вријеме са доста емотивних елемената. Филм ће се дотаћи врло важних и снажних тема. Једноставно, када радите са Куструицом имате утисак да радите нешто магично, што је дивно за све нас. У филму су сви важни, јер тако ради тим - објаснила је новинарима Белучијева.

Било како било, Требињци трљају руке. Трговци већ на штандовима излажу разне рукотворине са Моникиним ликом, кафеџије очекују гужву а чак је и један локални произвођач меда направио мед са натписом "Моникин мед". Шалу на страну, долазак Монике Белучи заголицао је машту Требињаца. Филмска магија и даље траје.

Дублерка

Иако на тренутке изгледа као недодирљива, неке Требињке су имале прилику да се спријатеље са овом филмском дивом.

- Толико је Моника једноставна и добра особа. Нисам ни сањала да заједно радимо на сцени, па се мало и изненадим кад ме људи питају како је радити са једном свјетском звијездом као што је Моника Белучи. Па дивно, али не зато што је звијезда, већ што је таква особа, која ме бодрила у сценама у којима сам је дублирала. Бити дублерка Монике Белучи је велика част. Једва чекам наставак снимања с њом - каже Моникина дублерка Јелена Маловрх.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана