Студентима шанса за стипендију и до 300 КМ

Глас Српске
Студентима шанса за стипендију и до 300 КМ

Бањалука - Конкурс за додјелу студентских стипендија у академској 2017/2018. години у износу од 150 до 300 КМ, који је расписало предузеће "Хидроелектране на Требишњици", истиче у петак.

Право на ове стипендије имају редовни студенти друге, треће и четврте године јавних високошколских установа са пребивалиштем у Републици Српској.

Како је наведено у конкурсу, шансе имају студенти Електротехничког, Машинског, Грађевинског, Геолошког, Архитектонског, Правног, Економског и Факултета за производњу и менаџмент.

- Један од услова конкурса је да студент већ није корисник стипендија или другог вида материјалне помоћи, као и да је годину уписао први пут - наведено је у конкурсу.

Приликом разматрања пријава Комисија за додјелу стипендија ће посебну пажњу обратити на успјех у току претходног школовања, материјални положај, те да ли је дијете погинулог борца или инвалида рада и рата, као и мјесто пребивалишта.

- Редовни студенти могу остварити право на стипендију уколико до дана затварања нису навршили 26 година живота, а непотпуне и неблаговремене пријаве се неће узимати у обзир - стоји у конкурсу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана