Старјешина Ватрогасног друштва Котор Варош напао радника

Маријана Миљић
Старјешина Ватрогасног друштва Котор Варош напао радника

Котор Варош - Старјешина Ватрогасног друштва Котор Варош Недељко Сакан напао је јуче ватрогасца Љубу Поповића, а већи инцидент спријечиле су његове колеге које су се у том тренутку задесиле у кругу Ватрогасног друштва.

Запослени у Ватрогасном друштву кажу да је окидач за напад била недавна пријава коју је полицији против Сакана поднијела група радника међу којима је и Поповић. Ватрогасци у пријави тврде да је старјешина починио разне малверзације у Ватрогасном друштву.

- Сједио сам у просторији за дежурства када је дошао Сакан и почео да виче на мене. Питао ме зашто сам у његовој столици, а затим кренуо према мени и повукао ме за мајицу. Ко зна шта би било да се ту нису задесили шеф Цивилне заштите Гостимир Милић и колеге Гојко Вучановића и Раденко Раљић. Они су стали између нас и смирили Сакана. Сакан је потом изашао, а ја сам све пријавио полицији. Узели су изјаву од мене и мојих колега Вучановића и Раљића. То није његова просторија, већ је користе дежурни ватрогасци и напао ме из чиста мира - казао је Поповић који у Ватрогасном друштву ради 22 године и који је борац прве категорије и ратни војни инвалид.

Он је додао да Сакан врши мобинг због пријаве коју су поднијели против њега.

- Позивам надлежне институције да зауставе Сакана у даљим нападима на раднике и малверзацијама у Ватрогасном друштву - истакао је Поповић.

Сакан тврди да није напао Поповића, већ да је он напао њега.

- Затекао сам га да сједи у мојој канцеларији и нешто тражи по мојим документима. Након тога је потрчао према мени, али га је Милић ухватио да ме не удари. Нестала су ми два документа и вјерујем да их је он узео - казао је Сакан.

Свједоци немилих сцена и полиција, међутим, потврђују Поповићеву причу, истичући да га је напао Сакан.

- Сакан је дошао и почео да галами, користећи вулгаран рјечник. До туче и ко зна чега још дошло би да нисмо одмах стали између њих. Поред низа проблема са којима се сусрећемо сада се због њега морамо бавити и са полицијом. Не знам до када ће ово овако ићи и на шта ће изаћи - казао је Вучановић који се нашао у непосредној близини просторије у којој је дошло до напада.

У Полицијској управи Бањалука истакли су да се Полицијској станици Котор Варош путем телефона обратио Љ. П.  и пријавио Н. С.

- Пријавио је да га је вријеђао погрдним ријечима. Против Н. С. биће поднесен извјештај о почињеном прекршају на основу одредби Закона о јавном реду и миру РС - навели су у Полицијској управи Бањалука.

Група радника Ватрогасног друштва Котор Варош поднијела је почетком мјесеца пријаву полицији против Сакана. Радници су у пријави, између осталог, навели да је Сакан нанио велику штету друштву јер је незаконито продао ватрогасни камион, злоупотребљавао јавне набавке у приватне сврхе и да је за вријеме његовог мандата отуђена опрема из складишта.

Немају чиме гасити пожар

Радник Ватрогасног друштва Петко Божичковић каже да их Недељко Сакан све заједно води у пропаст.

- Богати се и бахати, нема шта не ради, понаша се као шериф и пријети. Ситуација је достигла тачку кључања. Продао је камион, а када је избио велики пожар на депонији који данима гуши град тражили су помоћ колега из Челинца и Бањалуке, јер ни други камион пет дана није исправан. Одвезао је тај камион на депонију само да се слика крај њега - рекао је Божичковић и додао да Сакан долази у Ватрогасно друштво само када зна да има новца на рачуну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана