Србац: Бијела техника за 124 породице од Српске заједнице Западне Аустралије

Д. Ј.
Србац: Бијела техника за 124 породице од Српске заједнице Западне Аустралије

Србац - Српска заједница Западне Аустралије обезбиједила је 250 пакета помоћи за домаћинства која су претрпјела штету у мајским поплавама у Српској и Србији, а у сваком од њих су фрижидер, електрични шпорет и веш-машина.

Вриједност донације је 125.000 долара, а помоћ ће добити 124 домаћинства у РС и 126 у Србији.

- Дирнула нас је трагедија нашег народа и анимирали смо велики број људи који су на привременом раду у Аустралији. Жеља нам је била да првенствено помогнемо вишечланим породицама, самохраним родитељима, социјално угроженима и болеснима - рекао је члан удружења Бранко Крупљанин.

Истакао је да ће 50 пакета бијеле технике бити уручено у Добоју, 34 у Бијељини и 20 у Броду, а вриједна донација је већ стигла за 20 поплављених домаћинстава у србачкој општини.

- Ово је за мене огромно изненађење и захвалан сам људима који, без обзира на велику удаљеност, мисле о угроженима - рекла је супруга палог борца Милева Кљајић.

Ово није прва донација коју дијаспора из Аустралије упућује поплављенима, јер стиже помоћ и за обнову и санацију кућа.

- Будући да водим поријекло из србачке општине, одлучио сам да помогнем суграђанину Остоји Шарићу да изгради нови дом. Стара кућа у којој живи са вишечланом породицом тешко је оштећена. Акцији се одазвао велики број људи и радови добро напредују - истакао је Бранко Крупљанин.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана