Шопинг туре маме у Грац

Милијана Латиновић
Шопинг туре маме у Грац

Бањалука - Туристичке агенције широм Српске обезбиједиле су и ове године богату понуду дестинација за једнодневне шопинг туре, од Загреба, Љубљане, Трста, Беча до Граца, за који влада највећа заинтересованост, а цијене аранжмана крећу се од 25 до 85 КМ по особи.

Из године у годину све више становника Српске хрли ка европским метрополама, јер су током децембра и јануара актуелна празнична снижења од 50 одсто и више па је то идеална прилика за куповину. У Туристичкој агенцији "Смиљић" у Бањалуци рекли су да су готово сви аранжмани за Грац током овог мјесеца распродати.

- Ово је вријеме највећих снижења у Грацу, а путници који већ годинама путују с нама знају да по врло повољним цијенама могу пазарити одјећу и обућу па је то разлог да се тражи мјесто више у аутобусима - рекли су у овој агенцији.

И у Туристичкој агенцији "Вуковић" у Приједору истичу да влада огромна заинтересованост за шопинг туре.

- Цијене су различите у зависности од дестинације, а поласке за Грац организујемо сваке суботе у децембру све до католичког Божића - рекли су у ТА "Вуковић" и додају да у свим терминима имају по три пуна аутобуса путника.

У бијељинском "Хепи травелу" кажу да током године организују шопинг туре за Сегедин или Грац, али у децембру заинтересованост влада искључиво за Беч.

- У тржним центрима владају новогодишњи попусти па су пријаве за одлазак у Беч још у току - кажу у "Хепи травелу".

Туроператери у агенцијама истичу да у понуди имају истакнуто који тржни центри се обилазе током одласка у неки од градова из њихове понуде.

- Најпосјећенији тржни центар у Грацу је "Seiersberg" . Главна шопинг улица у Трсту је "Корзо", а најчешће се посјећује центар "Torri d'Europa" . У Љубљани већина шопингује у "BTC City", а у Загребу шопингхоличари вријеме проводе у центру "Арена" или ИКЕА - истакли су у туристичким агенцијама.

Секретар Покрета потрошача РС Драгован Петровић истиче да се раније ишло у "Трст по фармерке" или неке друге производе којих није било на тржишту бивше Југославије, или су цијене на домаћем тржишту биле доста високе.

- Уочи новогодишњих и божићних празника уобичајена су велика снижења. Цијене свих залиха сезонске робе, које трговци хоће да се ослободе, сада су значајно снижене - казао је Петровић. Он истиче да су тамо снижења велика, поготово због велике конкуренције.

- Други разлог због којег наши људи купују тамо јесте поврат пореза на купљену робу, а нису ријетки ни наши трговци који у ово доба године одлазе у набавку робе по повољним цијенама коју ће овдје пласирати и добро зарадити - додао је Петровић.

Дестинације

Грац 40 - 49 КМ  

Љубљана 40 КМ  

Загреб 25 КМ  

Трст 45 - 49 КМ  

Беч 60 - 85 КМ  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана