Савановић: Влада Српске има сензибилитет према борачким категоријама

Срна
Савановић: Влада Српске има сензибилитет према борачким категоријама

Пале - Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић поздравио је данас на Палама расписивање јавног позива Завода за запошљавање којим је планирано запошљавање 3.245 лица, а предвиђена средства износе 15.096.596 КМ.

"Влада Републике Српске све ове године показује сензибилитет који је посебно развијен према најосјетљивијим и најугроженијим категоријама становништва које имају највећу потребу за помоћи, а то су породице погинулих бораца, демобилисани борци, ратни војни инвалиди, незапослени, старији од 45 година и приправници", рекао је Савановић новинарима.


Након сједница Управног одбора Завода за запошљавање Републике Српске, он је истакао да Влада Српске путем развоја реалног сектора настоји да створи услове за стварање нове вриједности.

"Ово је веома користан програм који траје и који ће трајати и у наредним годинама, а досадашња искуства његове реализације веома су позитивна и охрабрујућа", рекао је Савановић, најављујући нове сличне пројекте.

Одговарајући на питање новинара, Савановић је изразио очекивање да ће борачки додатак бити исплаћен у року од десет дана.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите одбацио је спекулације у вези са захтјевима за његовом оставком, подсјећајући да је он лично борац прве категорије и ратни војни инвалид седме категорије и да добро разумије статус и проблеме свих сабораца, као и да се труди да институционалним путем рјешава питања из домена његове надлежности.

"Нити сам ја већи патриота од њих, нити су они веће патриоте од мене, али свима нама мора бити јасно каква је тренутна економска моћ Републике Српске", поручио је Савановић.

Он је изразио гнушање због чињенице да су бијеле руже, које су чланови породица страдалих припадника ЈНА и делегација Републике Српске данас у Сарајеву положиле уз прислужене свијеће на стратишту у Добровољачкој улици, бачене у контејнер недуго након њиховог одласка.

Савановић је данас са сарадницима, у пратњи власника Дрвне индустрије "Подграб" Владимиром Чаваркапом посјетио ову фирму, која је корисник подстицајних средстава Владе Републике Српске за запошљавање радника из борачке популације.

Управни одбор Завода за запошљавање расписао је, у складу са Акционим планом запошљавања Владе Републике Српске за 2016. годину, јавни позив којим је планирано запошљавање 3.245 лица, а предвиђена средства износе 15.096.596 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана