Рекордан број рогатичких стипендиста

С. М.
Рекордан број рогатичких стипендиста

Рогатица - Начелник Рогатице Милорад Јагодић потписао је у петак уговоре са 139 студената који ће примати стипендије из општинског буџета.

Они ће ове академске године, као и лани, примати 90 марака мјесечно, за шта ће укупно бити издвојено 126.000 КМ. То је рекордан и број студената и износ издвојених средстава из буџета.

- Циљ општине је да пружи максималну подршку младима који се образују и на такав начин их обавеже да знање стечено кроз школовање примјењују у свом граду. Општина ће у сарадњи са привредним и другим субјектима покушати да створи веће услове за њихово запошљавање - рекао је Јагодић.

Међу онима који су потписали уговоре о стипендирању највише је студената филозофије, око 30, техничких факултета и медицине по 19, економије десет, математике и физике пет, а ту су и два студента војне академије.

Уговор је потписала и студенткиња друге године пољопривредног факултета Александра Рајак, која је рекла да ће јој 90 марака мјесечно добро доћи. То је велика помоћ и њеној породици, а како каже, пољопривреду студира у нади да ће стечено знање моћи примијенити на подручју општине.

И Милко Вучак је студент друге године, али математике и рачунарства. Он каже да његовој четворочланој породици, у којој је запослен само отац, свака марка добро дође.

- Ових 90, колико ћу мјесечно добијати, олакшаће бриге посебно мојој мајци, домаћици која брине да мени и млађем брату, средњошколцу, омогући да колико-толико живимо нормално. Ја као студент трудим се да добрим учењем олакшам бриге мојим родитељима и тако ћу, надам се, наставити - истакао је Вучак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана