Разбој код Српца: Сала закључана за фолклор и карате

А. Ј.
Разбој код Српца: Сала закључана за фолклор и карате

Србац - Основна школа "Доситеј Обрадовић" из Разбоја код Српца забранила је коришћење фискултурне сале фолклорашима и каратистима из тог села, који су тиме остали без услова за вјежбање и тренирање, а због осипања чланства им пријети и гашење.

Свештеник Младен Продановић, који је прије пет година основао Културно-умјетничко друштво "Младост" у Разбоју, оптужио је директора школе Милу Мајданца да је излобирао школски одбор како би донио одлуку о забрани коришћења сале под изговором да ће доћи до њеног оштећења.

- Годинама смо користили салу и плаћали накнаду. Послије поплава вјежбали смо на асфалту испред мјесне цркве, а након реконструкције сале тражили смо од директора да нам је поново уступи. Он нас је усмјерио на Школски одбор, који пет мјесеци није хтио да уврсти наш проблем у дневни ред, а кад су се коначно састали, поново су нас "пребацили" на директора - рекао је свештеник Продановић.

Додаје да се директор поново оглушио о њихову молбу.

- Нудили смо да играмо у приглавцима или боси како не бисмо оштетили под, али нас је директор одбио и поручио да водимо стотину наших чланова у Србац или да радимо у девастираном објекту у којем је некад био пилићарник - каже свештеник Продановић и додаје да им је уступљен неусловни простор парохијског дома, због чега је већ 50 малишана дигло руке од фолклора.

Предсједник Карате клуба "Стапарски витезови" из Разбоја Данијел Дринић каже да њихови чланови морају путовати на тренинге у Градишку јер су им затворена врата сале.

- Наше чланство се почело осипати и ако се овако настави, неминовно је да ће доћи до гашења - каже Дринић.

Мајданац истиче да 60 од 65 запослених у школи није дало сагласност за уступање сале јер би били нарушени услови за одвијање редовне наставе.

- Сала још није опремљена и нема употребну дозволу. Не могу дозволити употребу објекта, у чему имам пуну подршку Школског одбора - рекао је Мајданац.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана