Радојичић: Дервентско подручје једно од најперспективнијих

Aгенције
Радојичић: Дервентско подручје једно од најперспективнијих

Дервента - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић изјавио је данас у Дервенти да је подручје те општине једно од најперспективнијих у Српској.

Радојичић је грађанима Дервенте честитао крсну славу - Успење Пресвете Богородице и похвалио ту локалну заједницу, која је у послијератном периоду доживјела велики напредак.

"Карактеристика Дервенте јесте најмањи број незапослених у Српској. То је општина која пуно улаже у инфраструктуру, у комуналне послове на којима су локалне и републичке власти заједнички радиле", рекао је Радојичић.

Он је истакао да је цијела регија од Добоја до Саве у овом моменту најдинамичнији дио Републике Српске када се узму у обзир улагања у капиталне пројекте.

Радојичић је нагласио да је подручје од ријеке Саве до Добоја једно од најперспективнијих у Републици Српској због инвестиција у енергетски сектор, као што је изградња Термоелектране у Станарима, те функционисање двије рафинерије, али и путних комуникација, односно аутопутева Добој - Бањалука и Добој - ријека Сава.

"Дервента је у центру тог простора и на раскрсници. У добрим временима на раскрсницама се развија саобраћај и привреда", рекао је Радојичић.

Осим Радојичића, свечаној сједници Скупштине општине Дервента поводом крсне славе те општине присуствовали су и министар цивилних послова БиХ Средоје Новић, предсједник групе "Аркобалено" из Пинерола /Италија/ и почасни грађанин Силвано Феро, генерални секретар Савеза општина и градова Републике Српске Ацо Пантић и бројни други гости.

Начелник дервентске општине Милорад Симић упознао је госте о резултатима које је Дервента остварила током протекле године.

"Овдје је најмања стопа незапослености, имамо омјер 2,3 запослених на једног пензионера, носимо 11 одсто извоза Републике Српске, 54 одсто извоза регије Добој, имамо 7.000 запослених са тенденцијом свакодневног напретка, а можемо се похвалити и многим другим стварима", рекао је Симић.

Одлуком Скупштине општине Дервента, Великогоспојинска повеља ове године припала је Јавном предузећу "Дервенстки лист и Радио-Дервента".

Директору овог предузећа Раду Самарџићу повељу су уручили начелник општине Милорад Симић и потпредсједник Скупштине општине Милан Ђукић.

"Ово признање нам даје подстрек за активности у будућем периоду. Ово није признање само овом колективу, већ свим грађанима општине и свим његовим читаоцима, који овај лист редовно читају, било у нашој локалној заједници, било у иностранству путем интернета", рекао је Самарџић.

У име начелника италијанске општине Пинероли, честитке поводом славе пренио је Силвано Фера, почасни грађанин општине Дервента.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана