Пројекти пут до нових радних мјеста

М. В.
Пројекти пут до нових радних мјеста

Градишка - Руководилац градишког Бироа за запошљавање Обренка Балта каже да су расписана два пројекта чији је циљ отварање нових радних мјеста.

Она је истакла да се пројекат "Заједно до посла" односи на подршку запошљавању и самозапошљавању дјеце погинулих бораца, ратних војних инвалида и незапослених демобилисаних бораца Војске РС, док други обухвата подршку запошљавању свих незапослених у привреди.

- Први пројекат предвиђа суфинансирање самозапошљавања дјеце погинулих бораца у износу од 8.000 марака, демобилисаних бораца и ратних војних инвалида у износу од 4.000 КМ, а послодавац који запосли особу из наведених категорија остварује подстицај до 3.000 КМ - рекла је Балта.

Наводи да у оквиру другог пројекта подстицаји за послодавце који запосле некога са евиденције незапослених износе 2.500 КМ, док су подстицаји за самозапошљавање 3.500 КМ. Према њеним ријечима, на евиденцији градишког Бироа тренутно је 5.615 особа које активно траже посао.

- Кроз ове пројекте, који су реализовани и током протеклих година, запослено је 168 особа, док посао активно тражи и 39 чланова породица палих бораца Војске РС - напоменула је Балта.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана