Позив за учешће у акцији "Косу скрати, храброст врати"

Срна
Позив за учешће у акцији "Косу скрати, храброст врати"

ТЕСЛИЋ - Предсједник Младих социјалдемократа Предраг Девић из Теслића позвао је суграђане да се одазову акцији за помоћ дјеци и младима обољелим од малигних болести "Косу скрати, храброст врати" будући да је број педијатријских пацијената из ове општине сваке године у порасту.

Девић је рекао Срни да су у Теслићу, према подацима Дома здравља, евидентирана три обољела старосне доби од двије до шест година, 64 узраста од седам до 15 година, те 254 од 16 до 30 година.

Он је навео да ће акција трајати до краја септембра, те да је овај мјесец посвећен дјеци обољелој од малигних болести.

Девић је истакао да је добродошла подршка суграђана да се у неким од локалних фризерских салона ошишају и донирају косу за израду перика.

- Коса треба да је дужине од 20 до 30 центиметара, неофарбана, здрава и његована - рекао је Девић.

Девић је појаснио да се од дониране косе израђују перике које се дају дјеци током боравка у Родитељској кући "Искра" у Бањалуци, а након терапије на Одјељењу педијатријске хематологије и онкологије Универзитетско-клиничког центра Републике Српске.

Према његовим ријечима, овогодишња акција "Косу скрати, храброст врати" због епидемиолошке ситуације одвија се у већини локалних фризерских салона уз мањи одзив донатора у односу на прошлу годину, када је организована једнодневна акција на Градском тргу уз учешће 150 донатора.

Он је захвалио локалним фризерским салонима, као и салону "Трио фантастико" из Бањалуке који су се ове године одазвали позиву.

Девић, који се успјешно опоравио након операције тумора, изразио је жељу да се број оваквих акција интензивира не само у Теслићу већ широм Српске, као и да се формирају локална удружења за помоћ особама обољелим од малигних обољења.

- Када у мору проблема током борбе са опаком болешћу останете без косе, изгубите чула окуса и мириса, те нагло тјелесно ослабите, имате потребу да се неком обратите за савјет и подршку - рекао је Девић, који је и члан бањалучког Удружења родитеља дјеце обољеле од малигних болести "Искра".

Девић је најавио да ће током свог друштвено-политичког рада настојати да се и у Теслићу организује једно овакво удружење.

Организација Младих социјалдемократа (МСД) из Теслића већ другу годину током септембра организје хуману акцију за помоћ дјеци и младима обољелим од малигних болести "Косу скрати, храброст врати".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана